De voordelen van een creditcard tijdens een bergvakantie

De voordelen van een creditcard tijdens een bergvakantie

14 maart 2018

door Joris in Algemeen

Niet iedereen heeft een creditcard. Pinnen of contant geld zijn komen nou eenmaal vaker voor en zijn bijna overal mogelijk. Veel mensen twijfelen wel om een creditcard aan te schaffen en dat is zonde, want deze komt vaker voor dan je misschien zult denken. Sterker nog, een creditcard zou eigenlijk helemaal niet mogen ontbreken tijdens een vakantie naar de bergen. In dit weblog hebben de voordelen van een creditcard tijdens een bergvakantie voor je op een rijtje gezet.

#1. De aflevergarantie

De creditcard komt al van pas bij het boeken van de vakantie. Als je deze namelijk met een creditcard betaald, dan heb je heb je een bepaalde aflevergarantie. Dit houdt in dat je dus recht hebt op de gemaakte kosten bij overboeking of een faillissement van de accommodatie. Ook wanneer je de accommodatie volgens de voorwaarden hebt geannuleerd, maar geen geld terugkrijgt. Je kunt dan jezelf beroepen op de aflevergarantie. Via de creditcardaanbieder doe je dan een verzoek tot terugvordering van het afschreven geld. Heb je de betaling via een andere manier gedaan, bijvoorbeeld met IDEAL, dan is deze garantie er niet.

#2. De berguitrusting is verzekerd

Heb je wandelschoenen, wandelstokken, kleding en andere reisaccessoires met creditcard betaald? Dan zijn deze spullen automatisch verzekerd tegen diefstal, schade en verlies. Dat komt door de zogenaamde aankoopverzekering. De looptijd van deze verzekering kan per creditcard verschillen. Bij goedkopere creditcards ligt de dekking doorgaans op 90 of 180 dagen na aankoop en bij duurdere varianten, zoals de VISA creditcard, ligt dit doorgaans op 365 dagen. De maximale uitkering van de aankoopverzekering is vaak erg hoog, soms tot wel 50.000 euro.

Verschillende soorten creditcards op een rijtje
(Foto: © Pixabay)

#3. Een reisverzekering door de creditcard

Sommige creditcards zijn voorzien van een reisverzekering die allerlei kosten in het buitenland kan dekken, zoals:

  • Medische kosten in verband met een aandoening of ongeval
  • Kosten in verband met een juridisch conflict
  • Kosten in verband met pech onderweg
  • Diefstal, verlies of schade van bagage
  • Eigen risico van een huurauto

De dekking van de reisverzekering kan sterk verschillen, afhankelijk van de gekozen creditcard. Het is daarom raadzaam om meerdere creditcards te vergelijken en de polisvoorwaarden te raadplegen.

#4. Snel tol betalen

Als je met de auto op reis gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, dan moet je op sommige wegen tol betalen. Dit kan als het druk is bij de tolpoortjes voor flink wat vertraging zorgen. Ook daar komt de creditcard van pas. Natuurlijk kan dat ook contant, maar dat duurt vaak veel langer en je moet ook nog eens voldoende bij je hebben. Met een creditcard is dat heel anders. De betaling gaat eenvoudig, snel en je kunt zo weer verder rijden.

Betalen met creditcard
(Foto: © Pixabay)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips