Skip to navigation Skip to main content

De 5 leukste berghutten in Wilder Kaiser – Brixental

12562 - De 5 leukste berghutten in Wilder Kaiser – Brixental

De vakantieregio Wilder Kaiser – Brixental ligt in het noordoosten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Wellicht ken je de regio wel van de dorpen Brixen im Thale, Going, Itter, Scheffau, Westendorf, Ellmau , Hopfgarten, Kelchsau en Söll. De bergketen Wilder Kaiser wordt omgeven door de Kitzbüheler Alpen. In de winter zijn deze plaatsen met elkaar verbonden door skiliften en –pistes. Zowel in de zomer als in de winter vind je hier berghutten, waar je heerlijk kunt eten en genieten van het zonnetje vanaf het terras.

#1. Jausenstation Frankalm, Brixen

Het kleine en knusse berghutje Jausenstation Frankalm ligt boven Brixen im Thale. In de zomer kun je de gondel ‘Hochbrixen’ nemen en naar de berghut lopen. In de winter vind je Jausenstation Frankalm langs de blauwe piste 7a. Je vindt hier Tiroler specialiteiten en vriendelijk personeel. De gerechten zijn vers en huisgemaakt

#2. Gipfelalm Hohe Salve, Söll

Vanuit Hopfgarten neem je de Salvenbaan I en II. Bij het bergstation van de Salvenbaan vind je Gipfelalm Hohe Salve. Deze berghut ligt op 1828 meter hoogte en biedt een bijzonder 360 graden panorama uitzicht. Zowel binnen als buiten is er erg veel plaats voor gasten. Bijzonder aan het terras buiten, is dat een deel van het terras draait, waardoor het uitzicht constant veranderd. De vroege vogels kunnen hier terecht voor een heerlijk (en uitgebreid) ontbijt, met onder andere huisgemaakt brood.

berghut wilder kaiser brixental
(Foto: © TVB Wilder Kaiser)

#3. Rübezahl Alm, Ellmau

Deze berghut is al een aantal jaartjes oud. Om precies te zijn werd de Rübezahl Alm in 1778 gebouwd. De knusse sfeer en het fijne terras zijn zowel in de zomer als in de winter een bezoekje waard. Ook hier kun je genieten van een heerlijk traditioneel bordje Kaiserschmarrn of een schnitzel. Binnen zul je ervaren dat hier regelmatig (Oostenrijkse) beroemdheden komen. Aan de muur hangen foto’s van DJ Ötzi en Hansi Hinterseer. In de winter bereik je de berghut via de dalafdaling naar Ellmau . In de zomer kun je naar de Rübezahl Alm wandelen of uitstappen bij het middenstation van de Ellmau gondel. Vanaf de Hartkaiser dalstation is het ongeveer een uurtje lopen.

berghut wilder kaiser brixental
Rübezahlm Alm met terras (Foto: © TVB Wilder Kaiser)

#4. Sonnalm, Westendorf

Deze gezellige berghut is zeker één van onze favorieten. Je vindt de hut tegenover het middenstation van de Alpenrosenbahn in Westendorf, waardoor erg makkelijk bereikbaar, zowel in de winter als in de zomer. Op koude dagen vind je binnen een heerlijke openhaard en tijdens de zonnige dagen staan er fijne ligstoelen klaar op het terras. De Sonnalm biedt verschillende huisgemaakte taarten. Wellicht wel de lekkerste van het hele gebied. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een heerlijk bordje Tiroler Gröstl.

#5. Brenner-Alm, Ellmau

In de Brenner-Alm kun je niet alleen heerlijk eten en ontspannen, je kunt hier ook overnachten in één van de appartementen. Je vindt de berghut naast het bergstation van de Astbergbahn, op zo’n 15 minuten lopen. Je kunt er met zowel een klein als een groot gezelschap terecht en genieten van de lekkerste huisgemaakte gerechten. Eén ding is zeker, vanaf de Brenner-Alm heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Welke hut in Wilder Kaiser - Brixental is jouw favoriet?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.