Skip to navigation Skip to main content

6 foto's van de Dolomieten in Val Gardena

11507 - 6 foto's van de Dolomieten in Val Gardena

Afgelopen zomer bezochten we het prachtige Italiaanse dal 'Val Gardena'. Dit dal ligt in de provincie Zuid-Tirol, vlakbij de stad Bozen. Wat dit dal met name zo bijzonder maakt, is dat je je hier middenin de Dolomieten bevindt. Deze bergketen is bekend vanwege de typerende steile rotswanden en hoge pieken, welke her en der in het landschap opdoemen

Over Val Gardena en de Dolomieten

In het dal Val Gardena vind je drie dorpen. Deze drie dorpen hebben zowel een Italiaanse als een Duitse naam, beide talen worden hier namelijk gesproken. Aan het begin van het dal vind je Ortisei (St. Ulrich), gevolgd door Santa Cristina (St. Christina) en Selva di Gardena (Wolkenstein). Het bekendste bergmassief vind je hier aan het eind van het dal, het Sella massief. Het hoogste punt ligt op 3151 meter. In de winter kun je om het hele massief skiën en in de zomer kun je om het massief heen fietsen! Andere bergmassieven in de omgeving van Val Gardena zijn de Massiccio dello Sciliar, Sassolungo en Sassopiato.

Val Gardena Dolomieten

Val Gardena Dolomieten

Val Gardena Dolomieten

Val Gardena Dolomieten

Val Gardena Dolomieten

Val Gardena Dolomieten
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.