Campings Duitsland: kamperen aan de Bodensee

Campings Duitsland: kamperen aan de Bodensee

25 november 2017

door Joris in Kamperen

Vorige week kon je alles lezen over een vakantie aan de Bodensee. Leuke steden, bezienswaardigheden en activiteiten vind je hier allemaal. Wat dat betreft is de Bodensee een vakantieparadijs op zich! Dit meer ligt in maar liefst drie landen: Zwitserland , Oostenrijk en Duitsland. Campings vind je overal om het meer en er is veel keus. Dit is natuurlijk niet heel gek, want de kustlijn is maar liefst 273 kilometer lang! Bekijk hieronder een overzicht van de campings aan de Bodensee, in Duitsland.

#1. Park Camping Lindau am See

Deze camping ligt tegen de grens van Duitsland en Oostenrijk, aan de oostkant van de Bodensee. Vanaf dit punt kun je dus gemakkelijk beide landen bezoeken. Leuk zijn de steden Lindau en Bregenz. De camping ligt direct aan de Bodensee, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het meer. Er zijn in totaal meer dan 280 plekken, voor tenten, caravans en campers. Op de camping vind je speciale doucheruimtes voor kinderen, een speeltuin, sportveld en speelhal.

#2. Freizeitzentrum Schloss Helmsdorf

Ongeveer halverwege de noordelijke kustlijn van de Bodensee ligt camping Freizeitzentrum Schloss Helmsdorf. De camping ligt vlakbij Immenstaad am Bodensee en direct aan het water. De camping biedt ruime plekken, waarvan veel met schaduw. Freizeitzentrum Schloss Helmsdorf biedt meer dan 300 plekken, waarvan 87 voor campers. Geen zin in een tent of caravan? Je kunt hier ook een appartement huren! Heb je een eigen boot? Deze kun je eventueel meenemen, want deze camping heeft een eigen haven. Daarnaast kun je hier ook een boot huren.

Camping Duitsland
Freizeitzentrum Schloss Helmsdorf en de Bodensee (Foto: © Freizeitzentrum Schloss Helmsdorf)

#3. Camping Birnau-Maurach

Tussen Überlingen en Uhldingen-Mühlhofen ligt Camping Birnau-Maurach. Op de heuvel achter de camping staat de bekende kloosterkerk Birnau. De camping ligt direct aan de kust van de Bodensee, aan de zonnige kant van het meer. Deze camping is iets kleiner dan bovenstaande campings, er zijn net iets minder dan 200 plekken. Naast plaatsen voor tenten, zijn er ook plaatsen voor caravans en campers. Ook is er een gezellig restaurant met een groot terras. Verder organiseert Camping Birnau-Maurach yoga-lessen, massages, nordic walking cursussen en meer.

Camping Duitsland
Het restaurant van Camping Birnau-Maurach (Foto: © Camping Birnau-Maurach)

#4. Camping Seepark Fließhorn

Deze kleine, rustige camping vind je in de buurt van de stad Konstanz, in Duitsland. Camping Seepark Fließhorn biedt zo’n 80 plaatsen voor toeristen en 100 vaste staanplaatsen. Naast Konstanz is het dichtstbijzijnde dorp Dingelsdorf. Verder ligt de camping middenin een natuurgebied en direct aan het water. De camping biedt een eigen haven en in de buurt kun je een duikcursus volgen. Bijzonder is het restaurant, waar je naast traditionele gerechten ook heerlijk Thais kunt eten!

Camping Duitsland
Genieten op Camping Seepark Fließhorn (Foto: © Camping Seepark Fließhorn)

#5. Camping Horn

Deze camping ligt in het ‘Untersee’ gedeelte van de Bodensee, vlakbij het dorp Aienhofen. Camping Horn is een relatief grote camping, met 255 ruime plekken. Daarnaast kun je hier ook terecht met je caravan en camper. Vanaf de camping heb je uitzicht op het eiland Reichenau. Je vindt hier een fijn strand, speelveld, speeltuin, een kiosk, mingolf en andere leuke activiteiten. Het restaurant heeft een heerlijk terras.

Een overzicht van alle campings in Duitsland, aan de Bodensee

Zomervakantie tips