Skip to navigation Skip to main content

De Piburger See: het pareltje van het Ötztal in 7 foto’s

11402 - De Piburger See: het pareltje van het Ötztal in 7 foto’s

Afgelopen zomer gingen collega Miranda en ik op reis naar het Ötztal. Vanuit onze uitvalsbasis in Sölden leerden we het hele dal kennen. We gingen onder andere mountainbiken en wandelen. Wellicht heb je de blogs 'Wandelen met de kids in het Ötztal: 4 tips' en 'Op pad met een berggids in het Ötztal' gelezen? Eén van de plekken waar we bij toeval terecht kwamen, was de Piburgersee. En wat werden we hier blij verrast! Dit kraakheldere bergmeer bleek een oase van rust te zijn met een fijn wandelpad om het meer. Bekijk hieronder onze foto's van de Piburgersee.

Over de Piburger See

Aan het begin van het Ötztal vind je het dorp Oetz. Aan de oostkant van het dorp liggen de bergbahnen. Aan de zuid-westkant van het dorp vind je de Piburger See. Vanuit het centrum van het dorp rijd je over de rivier de Ötz. Via een (licht) kronkelende bergweg rijd je naar Piburg, een klein dorpje met slechts een aantal huizen en inwoners. Aan het begin van dit dorp vind je een parkeerplaats. Vanaf daar wandel je door het dorp en al na 10 minuten lopen zie je de Piburger See. Dit prachtige bergmeer ligt op 914 meter hoogte en is 800 bij 250 meter. Om het meer loopt een wandelpad, welke ook toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelen. Aan de overkant van het meer vind je een restaurant en gästhaus.

Ben jij wel eens bij de Piburger See geweest?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.