Skip to navigation Skip to main content
Zermatt
Zwitserland

Campings Zwitserland

Tussen de gigantische bergen in het prachtige landschap van Zwitserland zijn natuurlijk ook genoeg weides te vinden om te kamperen. Zwitserland leent zich hier heel goed voor. Net zoals alles in Zwitserland zijn ook de campings Zwitsers goed georganiseerd en verzorgd. Van kleine natuurcampings tot gezinscampings met zwembaden en speeltuinen, alles is te vinden qua campings in Zwitserland. Heerlijk genieten van het uitzicht vanuit je caravan of tent, dat betekent een campingvakantie in Zwitserland.

Er zijn allerlei verschillende campinglandschappen te vinden in Zwitserland. Kamperen kan bijvoorbeeld aan de Brienzersee, vlak bij de Jungfrau van 4158 meter hoog. Maar hiernaast kan het ook goed mogelijk zijn dat je bij camping in Zwitserland denkt aan kamperen in de bergen. In dit geval zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een hoger gelegen camping.

Aanbod van campings in Zwitserland

Op zoek naar de perfecte locatie om te kamperen? Zwitserland natuurlijk!

Bij het zoeken naar een geschikte camping denk je naast het type landschap ook na over het type camping. Zwitserland biedt grote campings, minicampings, jongerencampings, boerderijcampings enzovoort. Waar ga jij je vakantie vieren? De meeste campings in Zwitserland zijn aangesloten bij ‘Swisscamps’, een Zwitserse camping organisatie. Swisscamps beoordeeld campings in Zwitserland met sterren. Een 5-sterren camping beschikt over meer luxe en faciliteiten dan een 1-sterren camping. Zwitserland is ook hierin goed georganiseerd.

Activiteiten op de camping, Zwitserland

Bij een vakantie in Zwitserland horen natuurlijk ook leuke activiteiten, maar iedereen zo op z’n eigen manier. In Zwitserland zijn genoeg mogelijkheden op het gebied van activiteiten op de camping. Zwitserland is een land waar alles goed georganiseerd is, dus zorgen hoef je je niet te maken. Ga je met de kinderen kamperen? Zwitserland biedt mogelijkheden voor de kleinste én voor de grootste. Van speeltuinen en zwembaden tot paardrijden en karten; wie wil er niet naar zo’n camping?

Camping Zwitserland: voor elke doelgroep

Zwitserland, kamperen: geschikt voor alle mogelijke doelgroepen. Zo ook voor groepen vrienden die samen op avontuur gaan in Zwitserland. Raften, windsurfen en mountainbiken zijn er hier een paar van. Vraag bij de campingreceptie om mogelijkheden in de buurt van de camping. Zwitserland biedt natuurlijk ook activiteiten die wat minder energie vragen. Wat dacht je van een sauna op de camping? Zwitserland bezit een aantal prachtige thermen die ook zeker een bezoekje waard zijn.