Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - jj6eejj5y9l3eid9qtxz
© Bregenzerwald Tourismus / Alex Kaiser
Oostenrijk

Vakantie Sibratsgfäll

  • "Het leven staat hier nog dicht bij de natuur"

  • Gelegen bij Natuurpark Nagelfluhkette
  • Geen verkeersdrukte
  • Interessante en leerzame themaroutes

In Sibratsgfäll staat het leven nog heel dicht bij de natuur. Dit plaatsje ligt aan de rand van het Bregenzerwald en wordt omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Het Oostenrijkse dorpje is een mooie locatie voor een rustige zomervakantie.

Sibratsgfäll ligt aan een doodlopende weg, waardoor er geen verkeersdrukte is en rust de overhand neemt. Sinds enkele jaren maakt de gemeente deel uit van het natuurpark Nagelfluhkette. Dit park bevindt zich in twee landen en ligt op de grens van Oostenrijk en Duitsland.

Wandelen rond Sibratsgfäll

Vanuit het dorp heb je prachtige panoramische uitzichten op de bergen. De Gottesackerwände, Hoher Ifen, Diedamskopf en Winterstaude omringen het dorp. In de omgeving zijn er maar liefst zes routes voor nordic walking te vinden, een zeer geschikte activiteit ter voorbereiding op het winterse langlaufen. Bovendien zijn er voor wandelaars twee themaroutes uitgezet. De eerste is de Tobelweg. De route loopt langs zeven locaties waar er een tussenstop kan worden gemaakt voor een rustpauze. Bij één van de locaties zijn er houten hangmatten beschikbaar om te ontspannen tijdens de wandeling. De andere route is gebaseerd op de tragische historische gebeurtenis waarbij Sibratsgfäll getroffen werd door een aardverschuiving. De dorpelingen hebben deze route opgesteld om de ramp een plekje te geven. Op deze zogenaamde Georunde Rindberg wandel je langs verschillende locaties die sinds de ramp nog altijd scheef staan. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het scheve huis van Felbers.

Rohrmoostal fietsroute in Sibratsgfäll

Naast wandelen kunnen er in de omgeving ook prachtige fietstochten worden gemaakt door het natuurpark. Een van de mooiere routes is de Rohrmoostalroute. Op sommige punten is de fietstocht erg uitdagend en met name het eerste gedeelte van de route kan pittig zijn. Is dit stuk te uitdagend, dan is het aan te raden om hier even af te stappen en een stukje te lopen. Daarna wordt het pad vlakker en toegankelijker. De route loopt tot in Duitsland, waar je op het Rohrmoosperceel de oudste houten kerk van Duitsland kunt bezoeken. Via dezelfde weg keer je weer terug naar Sibratsgfäll. In totaal is de lengte van de route 26 kilometer, waarvan één kilometer bestaat uit een grindweg. Hier is het verstandig om hier wat gas terug te nemen.

Weer in Sibratsgfäll

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
15°C / 24°C

Vorstgrens

4134 meter

Regen

5 mm

Morgen

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
14°C / 19°C

Vorstgrens

3941 meter

Regen

6 mm
Toeristeninformatie voor Sibratsgfäll
Name Sibratsgfäll Tourismus
E-mail info@sibra.cnv.at
Telefoon 2121
Algemene Informatie
Aantal inwoners 424
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 818 km
Hoogte Dorp 929
Aantal toeristenbedden 169
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 4
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart