Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Sölden
Oostenrijk

Wandelen in Sölden

300 km gemarkeerde wandelpaden in het Ötztal.
Groot aantal wandelpaden goed geschikt voor families.
Groot aanbod aan rode en zwarte bergpaden voor de gevorderde bergwandelaar.
Veel wandelevenementen met verschillende routes.

Wandelvakantie in Sölden

Sölden staat garant voor 350 km aan gevarieerde wandelpaden. Er is een ruim aanbod aan tochten voor elke smaak. Je vindt hier gezinsvriendelijke thematochten en rustgevende wandelpaden, maar ook meerdaagse wandeltochten en uitdagende beklimmingen naar de top. De goed gemarkeerde wandelpaden zijn te vinden in het dal en hoger in de bergen. Ontdek de groene bergweiden, rustgevende bergmeren en ruige berglandschappen. Kom tijdens het wandelen ook lekker tot rust in de berghutten en geniet van lokale specialiteiten.

Wandelhoogtepunten in Sölden

Door de ruime keuze aan wandelpaden kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom hebben de wandelexperts in Sölden een top 5 gemaakt van de mooiste belevenissen in het gebied. Ontdek de grote en kleine wonderen van het Ötztal tijdens de rondwandeling in Sölden’s Silent Part of wandel van de Tiefenbach gletsjer tot het bergsportdorp Vent via de hooggelegen rode panoramaweg. Verder is de wandeltocht naar Brunnenberg, een route via Himmelsleiter naar de Hochstubaihütte en de waterweg Waalwerg Mooserstegle een aanrader.

Wandelen in Sölden(Foto: © Christoph Schöch, Ötztal Tourismus)

Sölden’s Silent Part

Ben je op zoek naar rust in de bergen, dan ben je in Sölden’s Silent Part aan het juiste adres. Zelfs in het hoogseizoen is het niet druk op de berghellingen in het oosten van Sölden. Ontdek de flora en fauna in het Windachtal en op de Brunnenkogl. Ga langs de berghutten en schilderachtige herbergen. Een hoogtepunt in Sölden Silent Part is de meerdaagse huttenwandeling van Sölden naar Hochstubaihütte. Het is een intensieve bergervaring ver van de bewoonde wereld.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 350
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 46
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden 50
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?