Fietsen in Sölden (Oostenrijk)

Fietsvakantie in Sölden

Sölden is een fijne uitvalsbasis voor veel mountainbikers en fietsers. Het Ötztal telt ruim 860 kilometer aan mountainbike-routes, waarvan 268 kilometer in Sölden te vinden is. Ben je op zoek naar wat rustigere fietspaden, speciale routes voor e-bikers of eenvoudige tochten voor beginners, dan kun je hier ook prima terecht. Wil je gebruik maken van een gids? Er worden speciale mountainbike- en fietstochten georganiseerd. Sölden staat niet voor niets bekend als populaire fietsregio onder beginners, maar ook professionals. Of je nu houdt van mountainbike trails, e-biken, wielrennen of ontspannen fietstochten, hier beleeft iedereen gevarieerde fietservaringen.

Bike Republic Sölden

Sölden heeft in 2015 de Bike Republic voor mountainbikers opgericht. Het grote netwerk bestaat uit 15 natuurlijke paden en 9 duurzaam aangelegde paden. Het is niet alleen een gevarieerd fietsgebied met routes op verschillende niveaus, maar ook een gebied waar de uitgebreide fietscultuur van de vallei tot in de bergen wordt omarmd. De Gaislachkogl en Giggijoch brengen je snel naar de bergtoppen. De Langegg-stoeltjeslift zorgt voor een verbinding tussen de fietsgebieden. Ook leuk: vraag een paspoort aan en verzamel stempels op iedere trail die je aflegt. Je ontvangt dan leuke goodies.

Fiets de Ötztal Radweg vanaf Sölden

Een bijzondere fietsroute in het Ötztal, is de Ötztal Radweg. Deze fietsroute loopt door het hele dal en daardoor ook door Sölden. In totaal is de route zo'n 55 km lang en je kunt het in 6 uur fietsen. Het verharde pad loopt door het dal, waardoor het voor elk type fietser toegankelijk is. Tip: huur in Sölden een E-bike en fiets nog makkelijk en sneller de hele route.

Fietsen in Sölden
(Foto: © Rudi Wyhlidal, Ötztal Tourismus)

Accommodaties voor fietsers

Sölden heeft een groot aanbod aan accommodaties speciaal voor mountainbikers en fietsers. De accommodaties bieden de mogelijkheid voor veilige opslag, wasopties voor kleding en het schoonmaken of repareren van de fiets. Na een goede nachtrust kun je weer fris en fruitig beginnen aan een nieuw fietsavontuur.

Boek een activiteit met CheckYeti:

Soort activiteit

Fietsen

Aantal fietspaden 1 Aantal km fietspaden -
Aantal km mountainbikeroutes 268 Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Ja Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Sölden

Vandaag Morgen Overmorgen
12°23° 22° 11°21°

Locatie

-->