Skip to navigation Skip to main content
Stockfoto Dorp
Oostenrijk

Vakantie Kühtai

  • "Iedere wandelliefhebber voelt zich thuis in het hoogstgelegen dorp van Oostenrijk"

  • Tal van wandel- en klimmogelijkheden
  • Een sportief bergdorp vlak bij Innsbruck
  • Geniet van de Oostenrijkse gastvrijheid

Kühtai is een geen typisch Oostenrijks bergdorp, maar het is wel gezellig en knus. Bovendien hangt er een fijne sfeer en aan alle kanten wordt het plaatsje omringd door de bergen. Van de authentieke gasthoven en berghutten tot de vriendelijke inwoners, in Kühtai geniet je overal van de Oostenrijkse gastvrijheid. Het dorp ligt op een klein uurtje van Innsbruck en heeft alles te bieden voor een actieve vakantie in de bergen.

Rondom het dorp liggen tal van drieduizenders, perfect voor een fijne wandeling of fietstocht. Daarnaast gaan er vanuit het dorp verschillende liften omhoog, ideaal voor families met kinderen en beginnende wandelaars.

Een dorp met geschiedenis

Gelegen op 2020 m hoogte is Kühtai het hoogstgelegen dorp van Oostenrijk. Vroeger was het vooral een jagersdorp dat werd bezocht door onder andere aartshertog Leopold V en Keizer Franz Joseph I, inmiddels is het sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw een geliefde zomerbestemming voor een bergvakantie. Het eeuwenoude jachtslot werd omgebouwd tot hotel en is nog steeds geopend voor vakantiegangers. We kunnen dus wel stellen dat het een dorp met een rijke geschiedenis is. Tegenwoordig vinden vele wandelliefhebbers hun weg naar Kühtai. Niet zo gek ook, de imposante bergwereld rondom het dorp is een prachtig toneel voor een groot aanbod aan wandelroutes. Daarnaast heb je hier ook de mogelijkheid om te klimmen en is het een aanrader om eens op de fiets te stappen. Voor de nodige dosis cultuur kun je uiteraard terecht in de hoofdstad van Tirol: Innsbruck.

Wandelen in Kühtai

Kühtai is een populaire bestemming onder de wandelaars. Niet zo gek ook, want je kunt hier prachtige wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld de DreiSeen-Runde, langs drie bergmeren en de DreiSeen-Hütte. Hiervoor kun je het eerste stuk met de DreiSeenBahn overbruggen welke je naar 2420 meter hoogte brnegt, waar je vervolgens de wandeling maakt. Onderweg geniet je van de mooiste panorama-uitzichten en heb je de mogelijkheid een klettersteig op de Pockkogel te maken. Een andere tip voor wandelen in Kühtai is de Sellraintaler Höhenweg, van St. Sigmund naar Oberperfuss. Je wandelt over de almen van de Haggener en Peider Sonnberg en over de bergflanken van de Koflerspitze. Ook hier word je onderweg getrakteerd op fantastische uitzichten. De laatste tip is de wandeling naar het Sperrenhaus boven de Finstertaler Stausee. In de hut leer je meer over de energiewinning van het stuwmeer en buiten kijk je uit over het groenblauwe water van de Stausee.

Weer in Kühtai

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
11°C / 22°C

Vorstgrens

4147 meter

Regen

2 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
10°C / 16°C

Vorstgrens

3957 meter

Regen

3 mm
Toeristeninformatie voor Kühtai
Name Tourismus Information Kühtai
E-mail office@kuehtai.info
Telefoon 5222
Algemene Informatie
Aantal inwoners 10
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 924 km
Hoogte Dorp 2020
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 21
Bars & cafés 11
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart