Fietsen in Wagrain (Oostenrijk)

Fietsvakantie in Wagrain

Wagrain ligt op zo’n 850 meter hoogte in het Salzburgerland. Deze bestemming kenmerkt zich met leuke trails en paden voor fietsers, e-bikers en mountainbikers op verschillende niveaus. Stap hier op je fiets en beleef diverse avonturen in Wagrain-Kleinarl. Kom tussendoor tot rust en geniet van de prachtige omgeving in de Salzburger Sportwelt. Het netwerk bestaat uit 200 kilometer aan fiets- en wandelroutes. Het vakantieparadijs beschikt over 19 mountainbikeroutes voor zowel beginners als gevorderden. Een tip is de Moadörfl - Edelweiss-Alm – Wagrain. Je start bij het dalstation Roter 8er en gaat via de Edelweiss Alm en de Wilderer Alm naar Wagrain.

Bike Park Wagrain

Wagrain staat garant voor snelheid, actie en adrenaline. Bike Park Wagrain biedt diverse downhill trails bij de Flying Mozart-lift en is geopend van juni tot oktober. Je vindt hier routes voor beginners, maar ook voor gevorderde downhillmountainbikers. Het Bike Park Wagrain bestaat uit negen routes. Het HARD ROCK-parcours van bijna vier kilometer is een aanrader voor ervaren mountainbikers. Ook leuk voor mountainbikers is het Slopestyle Park aan de onderkant van Bike Park Wagrain. In juli en augustus kun je op dinsdag, donderdag en zondag een proefcursus volgen onder leiding van een gids.

Mountainbiken in Wagrain
(Foto: © Wagrain - Kleinarl Tourismus)

E-biken in Wagrain

Ook voor e-bikers is Wagrain een ideale fietsbestemming. Ontdek de prachtige omgeving op een ontspannen manier. Er zijn in het gebied speciale routes en mogelijkheden voor e-bikers. Je vindt in Wagrain-Kleinarl diverse verhuur- en oplaadpunten. Geniet van je fietsvakantie in Wagrain op een ontspannen en comfortabele manier.

  • Bike Park Wagrain vlakbij de Flying Mozart gondel
  • Mogelijkheden tot mountainbike lessen en georganiseerde tours

Fietsen

Aantal fietspaden 1 Aantal km fietspaden 6
Aantal km mountainbikeroutes 96 Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Nee Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Ja Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Wagrain

Vandaag Morgen Overmorgen
-5°-2° -5°

Locatie

-->