Skip to navigation Skip to main content
Familie Wandert Am Tillys Waldpfad C Maya Inspiranto Tourismusverband Rauris (1) (1) (1)
© TVB Rauris, MAYA Inspiranto
In alleen al het Rauriserdal is bijna 300 kilometer aan wandelpaden te vinden.
Er zijn ook familiewandeltochten en speciale avondtochten.
Met geschoolde berggidsen kun je hier naar de hoogste toppen wandelen, boven de 3000 meter, waaronder de Hohe Sonnblick!
De 7-daagse Grossglockner-runde is een aanrader.

Wandelvakantie in Rauris

De regio rondom Rauris is een van de grootste wandelgebieden in Nationaal Park Hohe Tauern. Je vindt ruim 295 km aan gemarkeerde wandelwegen in het Raurisertal en nog eens 70 km in het nabijgelegen Taxenbach. In de directe omgeving van het dorp kun je prachtige wandelingen maken, maar je kunt ook verder het nationaalpark in. Daarnaast kun je ook mee gaan met begeleide wandelingen. Zo zijn er verschillende excursies mogelijk in Nationaal Park Hohe Tauren, ook geschikt voor kinderen.

Rauriser UrQuellDe Rauriser UrQuell is een prachtig natuurverschijnsel. (Foto: © TVB Rauris, Florian Bachmeier)

Punten verzamelen en je wandelspeldje verdienen

Met je wandelingen in Rauris kun je een wandelspeldje verdienen. Elke wandeling en/of klim naar de top, maar ook bij het goud zoeken en het spotten van de wilde dieren, kun je punten verdienen. Aan de hand van het totaal aantal punten dat je hebt behaald, ontvang je dan de bronzen, zilveren of gouden wandelspeld. Deze kun je, met het bewijs van je punten, gratis ophalen bij het toerismebureau in Rauris.

Wandelingen in Rauris

Gemoedelijke wandelingen naar gezellige berghutten, leerzame themawandelingen of het beklimmen van een van de vele drieduizenders, rondom Rauris is het allemaal mogelijk. Het Raurisertal wordt niet voor niets het dal van de waterbronnen genoemd: je vindt hier meer dan 300 natuurlijke waterbronnen, watervallen en bergbeken waar je heen en langs kunt wandelen. Hoogtepunten in de regio rondom Rauris zijn de wandelingen naar het Rauriser Urwald, de Rauriser UrQuell of de wandeling door de Kitzlochklamm. Er zijn wandelingen van elk niveau en voor iedere wandelaar, zodat jong en oud, fanatiek en genieter, hier kan genieten van de prachtige bergwereld.

Wandeltip Rauris: Wasserfallrundweg

Deze 2,8 km lange wandeling in Rauris begint bij het Naturfreundehaus. In ongeveer anderhalf uur wandel je over een hangbrug, door het bos en langs vijf mooie watervallen. De route is geschikt voor families maar let op, sommige stukken kunnen wat glad zijn. Om deze wandeling te kunnen doen rijd je met de auto naar de parkeerplaats Lenzanger, vanwaar het 30 minuten wandelen is naar het Naturfreundenhaus. Eventueel kun je ook met de bus naar het Naturfreundehaus.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 295
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden 3
GPS wandelroutes beschikbaar?
Aantal berghutten 25
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden 50
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?