Skip to navigation Skip to main content
50427559711 80Ec1b2472 O Kopiëren
300 km gemarkeerde fietspaden.
25 km geasfalteerd fietspad, ook voor skeelers and skaters.
45 routes voor mountainbikers.
Diverse accommodaties speciaal ingericht op fietsers.
550 km gemarkeerde fietspaden in het gehele gebied van Salzburger Sportwelt.

Flachau leent zich perfect voor fietsen en mountainbiken. Met zo’n 300 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes zal je niet snel uitgekeken zijn en zie je veel van de omgeving. De routes variëren van uitdagende beklimmingen tot mooie afdalingen terwijl je omringd bent door de prachtige bergen, natuur en riviertjes. Daarnaast hoef je dankzij de opkomst van de e-bike je geen zorgen te maken wanneer je een iets mindere conditie hebt.

Fietsen in Flachau
(Foto: © Spalder Media Group)

Georganiseerde fietstochten in Flachau

Je kunt natuurlijk zelf gaan fietsen, maar dit hoeft niet. In Flachau organiseert Fun & Pro namelijk vijf keer per week een fietstocht van zo’n twee tot vier uur. Tijdens deze tocht ga je samen met een groep de natuur verkennen. Daarnaast zijn er verschillende routes die je op je GPS kunt downloaden, waardoor je ook zonder begeleiding de mooiste routes fietst.

E-biken in Flachau

In Flachau kun je ook met de e-bike op avontuur. In het dorp worden meer dan 200 e-bikes verhuurd. Her en der in de omgeving van Flachau vind je oplaadpunten voor de e-bike, waar je gratis gebruik van kunt maken. Deze oplaadpunten zijn geschikt voor elk type e-bike. Flachau biedt 18 routes speciaal voor e-bikes, waarbij onderscheidt wordt gemaakt tussen mountainbikes en trekkingfietsen. Tip voor een uitdagende route: de Grießenkar Tour. Een eenvoudige route voor families is de Sattelbauer route.

Fietsen
Aantal fietspaden
Aantal km mountainbikeroutes
Tochten met gids?
GPS routes beschikbaar?
Aantal km fietspaden
Mountainbikepaden voor beginners?
Mountainbikepaden voor gevorderden?
Mountainbikepaden voor experts?