Skip to navigation Skip to main content
Families
Oostenrijk

Familievakantie in Niederösterreich

Het veelzijdige landschap van Niederösterreich biedt voor de hele familie fantastische mogelijkheden. 22 natuurparken zijn er om te ontdekken tijdens de familievakantie in Niederösterreich. Binnen Niederösterreich is de kleine deelstaat Wenen te vinden. Deze prachtige stad is erg geschikt voor een citytrip of een uitstapje tijdens de familievakantie. Niederösterreich heeft zelf natuurlijk ook vele leuke steden om te bezoeken zoals Sankt Pölten, Melk en Zwettl.

In wat voor een type accommodatie verblijven jullie tijdens de vakantie? Camping, vakantiehuis, hotel of wellicht rondtoeren met de caravan? Vele campings hebben speciale activiteiten voor jongeren en kinderen. Een zwembad, tafelvoetbaltafel, speeltuin, trampoline en tafeltennistafel vallen altijd goed in de smaak tijdens een familievakantie in Niederösterreich.

Familievakantie Niederösterreich: museum Mamuz

Het Mamuz museum bestaat uit twee locaties, de eerste locatie is Schloss Asparn/Zaya en het tweede museum is in Mistelbach te vinden. Het thema van beide musea is duidelijk: de geschiedenis. Deze musea bieden een ontzettend leuk én leerzaam uitstapje tijdens de familievakantie. Niederösterreich is niet de enige regio die in het Mamuz museum besproken wordt. Het draait om de geschiedenis van de mensheid. In het Mamuz museum Schloss Asparn/Zaya wordt de geschiedenis van de laatste 40.000 jaar besproken. In het museum in Mistelbach wordt een wisselend onderwerp uitgelicht. Altijd al een mammoet tegen willen komen tijdens de familievakantie? Niederosterreich biedt in 2014 in het Mamuz museum Mistelbach een kijkje in het leven van de mammoetjagers.

Dieren spotten tijdens de familievakantie Niederösterreich

Natuurpark Buchenberg biedt een dierentuin en avonturenpark waar het hele gezin zich in kan vermaken. In het dierenpark zijn verschillende wilde dieren te vinden. Allen hebben prachtige natuurlijke habitats. Uilen, wolven, wilde katten, slangen en schildpadden, zomaar een aantal van de dieren die te bewonderen zijn tijdens de familievakantie in Niederösterreich. Naast de dieren is er een doolhof, een klimpark en een grote glijbaan. Vooral het klimpark biedt een avontuurlijk uitstapje voor de familievakantie. Niederösterreich houdt gelukkig wel rekening met iedereen, daarom zijn er parcours op verschillende niveaus. Liever dieren knuffelen? De ezels, geiten, alpaca’s, pony’s en schapen staan al te wachten!

Familievakantie Niederösterreich in de natuur

De verschillende natuurparken in Niederösterreich bieden leuke natuurleerpaden voor de familievakantie. Niederösterreich kan zo op een actieve en leerzame manier ontdekt worden door het hele gezin. Een van deze natuurleerpaden is het natuurgebied Leckermoor in het Mostviertel. In dit gebied leven zeldzame vlinder- en libellesoorten tussen de moerassen en meertjes. Het natuurleerpad Pitten-Sautern houdt de kleine wandelaars bezig met 10 bijzondere natuurpuzzels. Een kijkje onderwater nemen tijdens de familievakantie? Niederösterreich biedt een glazen bassin in Heidenreichstein, in het Moornaturpark. Dankzij het glazen bassin kan het moeras van alle kanten bekeken worden.