Skip to navigation Skip to main content
Weissensee 6
© Weissensee Tourismus / Martin Steinthaler
Oostenrijk

Wandelen in Weißensee (meer)

Wandelen langs het meer en in de bergen
Maak handig gebruik van de bootdiensten
Tip: Slow Trail Weissensee (8,8 km)

De Weißensee is ideaal voor wandelliefhebbers! In de omgeving vind je 200 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en 76 vierkante kilometer aan natuurpark. Het meer ligt op een hoogte van 930 meter boven zeeniveau en rondom de Weissensee zijn verschillende vlakke wandelroutes met een prachtig uitzicht op het water. Ga je nog verder de hoogte in met de Weißensee Bergbahn, dan wandel je op een hoogte van 1324 meter.

Mooie wandelroutes Weissensee

  • Natuurpark Weissensee: Het meer samen met de omringende omgeving is sinds 2006 officieel benoemd tot natuurpark. Natuurpark Weißensee ligt in het zuidwesten van Karinthië en heeft een oppervlakte van 7640 hectare. Het natuurpark bestaat uit een grote hoeveelheid water, maar ook uit bergen, bos en weidelandschap. Slechts een derde van de 23 kilometer lange kust is bebouwd, de rest is natuurgebied. In het natuurpark Weissensee zijn veel verschillende routes op alle niveaus met elkaar te combineren van de oever van het meer, naar de bergtoppen tot de groene bossen en alpenweides.
  • Slow Trail: de Slow Trail aan de Weissensee leidt je langs de oever van het meer en biedt uitzicht op de Lienzer Dolomieten. Onderweg loop je over het 8,8 km lange pad langs de kust, bossen en afgelegen baaien om even uit te rusten of een frisse duik te nemen. De Slow Trail is 11,6 km lang en leidt je van Neusach naar de oostelijke zijde van het meer.

Wandelvakantie aan de Weissensee

Weißensee onderscheidt zich als wandelgebied door verschillende diensten aan te bieden. Zo zijn er bootdiensten op de Weissensee met acht aanlegsteigers waar veel wandelpaden direct langs lopen. Na een lange wandeltocht of als kortere weg tijdens een wandeltocht is het ideaal om de boot op te stappen.

De Weißensee-Bergbahn brengt je met een 4-persoons stoeltjeslift van het dalstation aan de oever naar het bergstation op 1234 meter hoogte. Vanaf dit station heb je keuze uit verschillende wandeltochten met prachtige uitzichten op de Weissensee, zoals die naar de Naggler Alm of naar de Kohlröslhütte. Deze berghutten garanderen niet alleen mooie uitzichten, maar ook bijzondere regionale lekkernijen uit de Karinthische keuken.

Bij de Weissensee zijn ook verschillende wandeltochten met gids mogelijk om de omgeving te ontdekken. Niemand kent de wandelpaden rond de Weissensee beter dan de lokale wandelgidsen.

Kamperen bij de Weissensee: dit zijn de mooiste campings >