Wandelen in Villach (Oostenrijk)

Wandelvakantie in Villach

Groene almen, imposante toppen, verse berglucht en (hopelijk) een stralend zonnetje aan een strakblauwe lucht. Dat is wat je te wachten staat als je de bergwereld rondom Villach intrekt voor een mooie wandeltocht. Wandelen in Villach is heerlijk. Er zijn hier verschillende wandelingen mogelijk. Je kunt de bergen in, te voet of met de lift, of de routes langs het meer proberen. Er zijn ook verschillende wandelingen die je met het hele gezin kunt doen. In de omgeving van Villach kun je wandelen in Naturpark Dobratsch, rondom het drielandenpunt en in de Gerlitzen Alpen.

Wandelen in Villach
(Foto: © Region Villach Tourismus GmbH, Franz Gerdl)

Wandelen met de familie in Villach

Speciaal voor families is er de Vossenweg. Deze vind je in het Oberaichwald, vlak bij de Faaker See. Deze avonturenweg loopt langs verschillende stations waar kinderen op spelenderwijs meer leren over de natuur en het alpine leven in de omgeving. Hierbij worden de kinderen uitgedaagd om Fidelius de vos te helpen om Frida de gans te vinden. Het is een eenvoudige wandeling, waarbij kinderen mysteries oplossen, nieuwe dingen leren en vooral plezier hebben. Om de zoektocht te volbrengen, kun je van tevoren een klein boekje ophalen bij het tourisme bureau. Heb je de zoektocht volbracht, dan lever je het boekje weer in en misschien ontvangen de kinderen dan nog een kleine verrassing!

Wandelen in Naturpark Dobratsch

Bij Villach vind je de 2167 meter hoge Dobratsch. Hier bevindt zich ook het oudste natuurpark van Karinthië, Naturpark Dobratsch. Dit natuurpark bij Villach is een prachtige omgeving om te voet te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met de auto naar de Rosstratten op 1732 meter en ga daarna te voet verder. Wandel ook naar de Aichingerhütte. In totaal vind je 9 fijne wandelroutes in Naturpark Dobratsch in Villach.

  • Villach biedt wandelaars veel afwisseling. Er zijn begeleide stadswandelingen, kruidenwandelingen, bergwandelingen, natuurkundige wandelingen en "belevenis"-wandelingen.
  • Bekijk de wandelkaart van Villach
  • Villach ligt aan de voet van het natuurpark Dobratsch, hier zijn 4 verschillende wandelingen die naar de top leiden.

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 278 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden - Aantal km's of nordic walking paden 50
GPS wandelroutes beschikbaar? Ja Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 2 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Villach

Vandaag Morgen Overmorgen
13° 12° 12°

Locatie

-->