Familievakantie in Villach (Oostenrijk)

Zomervakantie met de familie in Villach

Voor een familievakantie ben je in Villach aan het juiste adres. Familievriendelijke fietstochten, leerzame wandelingen en vele bezienswaardigheden en attracties in de omgeving maken Villach een goede bestemming voor een vakantie met het gezin. Zo kun je een middeleeuwse burg bezoeken, is er een museum over de koude oorlog, zijn er speeltuinen en kun je natuurlijk één van de familieroutes wandelen. Kortom, genoeg te doen!

Familievakantie in Villach
(Foto: © Region Villach Tourismus GmbH, Dr. Marianne Feiler)

Bezoek Burg Landskron in Villach

Burg Landskron in Villach staat al sinds de middeleeuwen en is inmiddels opengesteld voor publiek. Voor families is het een aanrader voor een dagje uit. Met de Adlerarena, een gebied met adelaars en vogelshows, een apenberg, genoeg wandelplezier en culinaire hoogtepunten is het leuk voor de hele familie. Villach kun je vanaf de burg ook heel goed bewonderen, je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht over de omgeving. Gegarandeerd genieten dus!

Wandelen met de familie in Villach

In de omgeving van Villach kun je wandelen met het hele gezin. Voor families met kinderen biedt Villach een aantal familiewandelroutes. Tips naast de 'Burgherrenrunde' vind je nog twee wandelroutes aan de Fakker See. De 'Woroun auf der Spur' is een blotenvoetenpad, leuk voor kinderen tussen de zes en twaalf. Voor jongere kinderen is de 'Fuchsfährte' in het Oberaichwald een aanrader. Bij de Tourismusverbanden in VIllach, Faaken Drobollach kun je folders halen met allerlei spannende opdrachten.

  • 2 meren in de buurt voor waterpret
  • Ook genoeg activiteiten mogelijk bij slecht weer
  • Naturpark Dobratsch is een paradijs voor families

Familie

Kinderopvang Nee Minimale leeftijd (in maanden) -
Aantal uren geopend - Prijs per dag inclusief lunch (in euro) -
Prijs per dag zonder lunch (in euro) - Openlucht zwembad Nee
Zwemmeer? Ja Gemiddelde temperatuur van het zwemmeer? 24
Zomerrodelbaan? Nee Paardrijmogelijkheden? Ja
Midgetgolfbaan? Ja Skatepark? Ja
Avonturenpark? Nee

Zomervakantie tips

Weer Villach

Vandaag Morgen Overmorgen
13° 12° 12°

Locatie

-->