Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Millstattersee
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
Oostenrijk

Wandelen in Millstättersee

Meer dan 500 kilometer aan wandelpaden
Wandelroutes op drie niveaus (meer, plateau, bergen)
Tal van voorzieningen en faciliteiten voor wandelaars

Rond de Millstätter See kun je prachtig wandelen. Het aanbod is groot en er zijn, letterlijk, wandelingen voor en op ieder niveau. Het meer ligt op een hoogte van 600 meter boven zeeniveau en rond het meer liggen diverse vlakke wandelroutes. Aan beide zijdes van de Millstätter See bevindt zich een 900 meter hoog bergplateau. Deze wandelroutes bieden een prachtig uitzicht op het meer. Ga je nog verder de hoogte in, naar de Millstätter Alpe, dan wandel je op een hoogte van 2000 meter.

Mooiste wandelroutes Millstätter See

Hieronder hebben we een aantal wandeltips bij de Millstättersee voor je op een rijtje gezet:

  • Weg der Liebe/Sentiero dell’Amore (8,5 km, 275 hoogtemeters)
    De Weg der Liebe start bij de parkeerplaats van de Schwaigerhütte boven Millstatt (bereikbaar via de Millstätter Almstraße). Na zo’n dertig minuten wandelen bereik je de Alexanderhütte en de Wall of Love. Onderweg kom je langs diverse bankjes en plekken met anekdotes over de liefde. Het hoogste punt van de route wordt gekenmerkt door de Granattor. Op dit punt kun je omkeren of verder wandelen naar de Lammersdorferhütte (1 uur)

 

  • Via Paradiso (55 km, 4 etappes)
    Wil je een meerdaagse rondwandeling rond de Millstättersee maken, dan is de Via Paradiso een aanrader. Onderweg kom je langs barokke villa’s, weelderige tuinen, historische dorpjes, kasteelruïnes en de oevers van het meer. De etappes, met een maximale lengte van 15,5 km, zijn ook individueel te wandelen. Bagagetransport is mogelijk op de Via Paradiso. Een andere meerdaagse route rond het meer is de Millstättersee Höhensteig.

 

  • Slow Trail Mirnock
    Rond de Millstätter See liggen diverse slowtrails. Dit zijn wandelingen met een maximale lengte van tien kilometer, met maximaal 300 hoogtemeters. Je bent dus nooit langer dan drie uur onderweg. Slow Trail Mirnock loopt van Alpengasthof Bergfried naar het uitzichtpunt bij de Bergfried-Hütte. Het uitzicht op het meer is prachtig! Ook Slow Trail Zwergsee en Slow Trail Südufer zijn aanraders.

Wandelvakantie aan de Millstätter See

De Millstätter See onderscheidt zich als wandelregio door het aanbieden van diverse services. Zo is er de Nockmobil, een wandeltaxi, die je op afspraak kunt boeken. Ook worden er tijdens het zomerseizoen wandelingen met een gids aangeboden. Dankzij de Millstätter See Inclusive Card profiteer je tijdens je wandelvakantie aan Millstätter See van het nodige voordeel.

Tips voor een vakantie aan de Millstättersee >