Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Meer dan 500 kilometer aan wandelpaden lopen rondom de Millstättersee.
De routes lopen tussen de bergen en het water door.
Er zijn niet alleen wandelingen direct aan het meer, er worden ook toeren georganiseerd door het berglandschap.

Wandelvakantie in Dobriach

In Dobriach kun je prachtige wandelingen maken. Het dorp ligt aan de voet van de Mirnock, waardoor het gezien wordt als toegangspoort naar Nationaal- en Biosphärenpark Nockberge. In en rondom Dobriach liggen wandelroutes voor elk niveau. Daarnaast kun je er ook meerdaagse wandeltochten maken en zijn er voor families leuke themawandelingen en dagtochten mogelijk. En vergeet niet om na een actieve wandeldag een verdiende duik te nemen in de Millstättersee! Even afkoelen en ontspannen, heerlijk!

Wandelen in Dobriach(Foto: © Kärnten Werbung, Daniel Zupanc)

Wandelen met kinderen in Dobriach

Dobriach is ook een fijne bestemming voor families met (kleine) kinderen die graag de bergen in gaan. De themawandelingen bieden plezier voor jong en oud en zijn leuk voor een dagje in de bergen. Vooral de Granattor, een ijzeren poort op 2060 meter hoogte, is een populaire wandelbestemming. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer en bij goed weer kun je zelfs de Großglockner zien! Ook de drie-hutten-tour om de Millstättersee is een leuke tip voor families. Wandel van hut naar hut langs draken, waterbronnen en natuurlijke houten banken, leuk voor het hele gezin! Deze wandeling is ook te doen met de kinderwagen, dus ook hele kleine kinderen kunnen hier genieten van de bergen.

Tips voor wandelen in Dobriach

Er liggen tal van mooie wandelroutes in en rondom Dobriach. Hierbij een aantal tips:
- Weg der Liebe: wandel van de Schwaigerhütte naar de Lammersdorferhütte. Deze route is zo'n 8,5 km lang en overbrugt 275 hoogtemeters. In totaal ben je zo'n 6 uur bezig, inclusief pauze. Na zo'n 30 minuten wandelen bereik je de Alexanderhütte en de Wall of Love, de eerste stop van deze route. In totaal zijn er zeven stops op deze route en aan het eind bereik je de Granattor.
- Millstätter See Höhensteig: deze meerdaagse wandeltocht leidt je in acht etappen rondom het meer. In totaal ben je 13 dagen onderweg, loop je 200 kilometer over zeven bergtoppen van 2000 meter hoogte en overbrug je zo'n 6000 hoogtemeters. Het is ook mogelijk om delen van deze route te lopen, als bijvoorbeeld dagwandeling.
- Kneipp Panorama Rundweg Mirnock: deze themawandeling gaat langs verschillende bassins, fonteintjes en voetenbaden. Onderweg leer je meer over gezond leven, goede rek- en strekoefeningen en de bloemen, planten en kruiden die je tegenkomt. Tijdens deze wandeling kun je dus echt even lekker tot rust komen. In totaal loop je 12,5 km in ongeveer 2,5 uur.

Wandelen
Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 500
Wandelpaden voor gevorderden?
Aantal nordic walkingpaden 3
GPS wandelroutes beschikbaar? 1
Aantal berghutten 7
Wandelpaden voor beginners?
Wandelpaden voor experts?
Aantal km's of nordic walking paden 12
Tochten met gids?
Is er een huttentocht?