Wandelen in Sexten (Italië)

Wandelvakantie in Sexten

Sexten ligt in de schaduw van de beroemde Drei Zinnen en de Sesto Dolomieten, wat het een waar paradijs voor wandelaars maakt. Groot of klein, gevorderd of beginnend, er zijn wandelroutes voor iedereen. Voor families zijn er talloze themawandelingen en ook het Fischleintal is zeer geschikt voor een wandeling met het gezin. Geniet tijdens het wandelen van een adembenemend uitzicht over de Dolomieten. Het is niet gek dat wandelen in de Sesto Dolomieten dan ook hoog op het lijstje staat van menig wandelliefhebber.

Wandelen in Sexten
(Foto: © IDM Alto Adige, Thomas Grüner)

Tips voor wandelen in Sexten

Er zijn oneindig veel wandelingen mogelijk in de Sesto Dolomieten. Klim je naar één van de bergtoppen, loop je naar een gezellige berghut of ga je voor de panoramatour? Hieronder geven we je een aantal tips voor wandelen in Sexten.
- Wandel naar de Dreiz Zinnen Hütte, aan de voet van de gelijknamige bergen. In zo'n drie uur loop je vanaf de parkeerplaats in het Fischleintal naar de hut. Onderweg kom je de mooiste alpenbloemen tegen, wandel je langs de prachtige Bödensee en kijk je al snel uit op de iconische Drei Zinnen.
- Wandel met het mooiste uitzicht naar de Talschlusshütte. Je begint op de parkeerplaats bij de Fischleinbodenhütte en loopt vanaf daar tussen de groene weiden en idyllische bossen naar de hut. Tijdens je wandeling kijk je uit op de Sextner rotwand, met delen van het beroemde Sextner zonnewijzer.
- De Sextner Almwandeling, een prachtige panoramatour. Wandel over de Nemes Alm, de Klammbachalm en de Coltrondo Alm terwijl je uitkijkt op al de magische Sesto Dolomieten.

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 185 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden - Aantal km's of nordic walking paden 40
GPS wandelroutes beschikbaar? Nee Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 24 Is er een huttentocht? Ja

Zomervakantie tips

Weer Sexten

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-3° -10°-3° -12°-2°

Locatie

-->