Fietsen in Sexten (Italië)

Fietsvakantie in Sexten

Bergen, uitzicht en prachtige routes: fietsliefhebbers zijn in Sexten aan het juiste adres. Fiets over de Talradweg door de dorpen van de Dolomietenregio Drei Zinnen, of maak een tocht naar Lienz in Osttirol. Die laatste is een flinke fietstocht, maar om terug te komen kun je de trein pakken. Wielrenners kunnen zich ook wagen aan de vele bergpassen in de omgeving en ook mountainbikers kunnen zich hier helemaal uitleven.

Mountainbiken in Sexten: de Stoneman-Trail

Mountainbikers kunnen de Dolomieten ontdekken op de vele trails. Er zijn tal van uitdagende trails, maar er is één trail waarvoor fietsers van over de hele wereld naar Sexten komen: de Stoneman-Trail. Deze route is uitgezet door mountainbike-professional Roland Stauder. In totaal is de trail 120 km lang en overbrug je 4560 hoogtemeters. Het is geen wedstrijd, alleen al de hele trail uitfietsen is uitdaging genoeg. Je kunt hem in één, twee of drie dagen voltooien. De route wordt aangegeven met de bekende steenmannetjes en onderweg kom je vijf stempelposten tegen. Met alle vijf de stempels kun je aantonen dat je de trail hebt voltooid en in hoeveel dagen.

Fietsen in Sexten
(Foto: © IDM Südtirol, Harald Wisthaler)

Tips voor fietsen in Sexten

Het is heerlijk om te fietsen in Sexten. Er liggen tal van routes in de omgeving van het dorp: eenvoudig en geschikt voor families, maar ook uitdagend voor de fanatieke fietsers. Hieronder volgen een paar tips:
- Drauradweg, van het nabijgelegen Innichen naar Lienz in Osttirol. Deze lichte fietstocht is 44,5 km lang en onderweg hoef je maar weinig hoogtemeters te overbruggen. Onderweg zijn verschillende mogelijkheden om te pauzeren en de route in te korten.
- Dolomitenradweg, etappe Toblach - Cortina: fietsen met uitzicht op de machtige Dolomieten. Vergeet ook niet om even te stoppen bij uitzichtpunt Drei-Zinnen-Blick! Deze middelzware etappe is ruim 30 km lang en kost je zo'n 2:15 uur.
- Fahrradroute Pustertal, etappe Innichen - Toblach - Bruneck, een heerlijke fietstocht voor beginners en families met kinderen. Je fietst door het prachtige Italiaanse landschap deze tocht van ruim 31 km.

Fietsen

Aantal fietspaden 1 Aantal km fietspaden 18
Aantal km mountainbikeroutes 110 Huttentocht? Ja
Tochten met gids? Ja Mountainbikepaden voor beginners? Ja
GPS routes beschikbaar? Nee Mountainbikepaden voor gevorderden Ja
Wielrenmogelijkheden? Nee Mountainbikepaden voor experts? Ja

Zomervakantie tips

Weer Sexten

Vandaag Morgen Overmorgen
-12°-3° -10°-3° -12°-2°

Locatie

-->