Skip to navigation Skip to main content
Aprica
© Pixabay
Italië

Vakantie Aprica

  • Kleinschalig vakantiedorp in een overweldigende natuur
  • Familievriendelijke plaats
  • Gelegen in de buurt van diverse natuurparken
  • Talloze wandel- en fietsmogelijkheden

Aprica is een klein, gemoedelijk dorpje in het noorden van Italië en telt zo’n 1600 inwoners. Rust neemt hier de overhand doordat het niet over een drukke dorpskern beschikt, maar toch weten toeristen dit charmante dorpje goed te vinden. Een verblijf in deze plaats is namelijk een prima keuze als je je in een oogwenk in de natuur wilt begeven, dankzij een ideale ligging in de bergen.

Aprica beschikt over een aantal luxe accommodaties maar dat doet niet af aan de traditionele sfeer die er nog altijd heerst. Door het dorp lopen meerdere waterstroompjes waar je kunt vissen, maar ook zijn er klimhallen voor activiteiten met het gezin en je kunt er tennissen en golfen. Aprica beschikt over alle ingrediënten voor een rustige zomervakantie in de bergen.

Accommodaties bij reispartners in Aprica

Osservatorio Eco-faunistico Alpino

Ben je met de hele familie op vakantie in Aprica dan mag een bezoek aan ‘Osservatorio Eco-faunistico Alpino’, oftewel de opvang voor wilde dieren uit de regio, niet worden overgeslagen. Het park ligt in een bosrijk gebied nabij Aprica en het is hier mogelijk om tijdens een tour verschillende dieren van dichtbij te bewonderen, zoals diverse vogelsoorten, gemzen en steenbokken, herten en bruine beren. Een ander uitje is een uitstap naar ‘Riserva Naturale Pian di Gembro’, een prachtig natuurreservaat vlak bij het dorp. Hier vallen onder andere tal van zeldzame bloemen, planten, kikkers en salamanders te bekijken tijdens een gethematiseerde wandeling door de botanische tuinen van het reservaat.

Ontdek de omgeving van Aprica

Dankzij een uitstekende ligging in een natuurrijk gebied kunnen er vanuit en rondom Aprica veel activiteiten worden ondernomen. Het dorp geldt ook wel als poort naar het park ‘Parco delle Orobie Valtellinesi’, een groot natuurgebied bestaande uit talloze paden om te wandelen door de regio. Bovendien is het plaatsje een geliefde bestemming onder wielrenners, door de ideale ligging tussen bergpassen zoals de gevreesde Mortirolo. Ook vakantiegangers die willen mountainbiken kunnen uitstekend terecht in deze regio met het ruime aanbod aan paden en fietsroutes in de omgeving van Aprica. Bovendien is er een speciaal park, het Bike Circus, waar in het bijzonder actieve mountainbikers zich kunnen vermaken. Aanrader is de Gembro Trail (B.349), een route die geschikt is voor het hele gezin. Deze tocht brengt je naar het natuurreservaat waardoor de tocht eenvoudig met een bezoek aan het reservaat gecombineerd kan worden. Een uitstapje naar het Comomeer behoort ook tot de mogelijkheden.

Weer in Aprica

Vandaag

Stralend zonnig weer

Stralend zonnig weer
13 / 25

Vorstgrens

4234 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
14 / 25

Vorstgrens

4140 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Aprica
Name Aprica Tourism
E-mail info@apricaonline.com
Telefoon 746113
Algemene informatie
Aantal inwoners 1600
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1028 km
Hoogte dorp 1162
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 4
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 20
Bars & cafés 14
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken 2
Casino
Theater
Ballonvaart