Skip to navigation Skip to main content
Frankrijk
© Spalder Media Group
Frankrijk

Actieve vakantie Frankrijk

Actieve vakantie Frankrijk, in de bergen kun je tal van activiteiten ondernemen. Wandelen door de ongerepte natuur, mountainbiken over uitdagende paden of gezellig met de familie een uitstapje maken. Het ruige landschap met bergen, rivieren en kloven leent zich uitstekend voor een actieve vakantie in Frankrijk. Naar welke activiteit gaat jouw voorkeur uit?

In het onderstaande overzicht vind je de mogelijkheden voor een actieve vakantie in Frankrijk. Zowel ervaren bergsporters als families met jonge kinderen vinden hier de nodige uitdaging. Als ervaren alpinist zijn er tal van Alpenreuzen die erom vragen om beklommen te worden. Met de familie kies je er eerder voor om te gaan kanoën of klimmen in een avonturenpark. Actieve vakantie Frankrijk, hier hoeft niemand zich een moment te vervelen.

Actieve vakantie Frankrijk met de familie

Een actieve familievakantie in Frankrijk is een belevenis voor jong en oud. De kinderen kunnen zich in de bergen naar hartenlust uitleven. Terwijl je op het terras van je accommodatie geniet van de zon en het landschap vermaken zij zich in de vrije natuur. Maar iets ondernemen met de hele familie hoort er natuurlijk ook bij. Als je niet bang bent om nat te worden kun je gaan kanoën, kajakken of raften! Veel bestemmingen hebben tegenwoordig speciale familieroutes waardoor wandelen voor kinderen ook leuk wordt. Actieve vakantie Frankrijk, families krijgen er geen spijt van.

Wandelen en fietsen tijdens een actieve vakantie

Frankrijk is ontzettend populair onder wandelaars en fietsers. Tal van beroemde beklimmingen lokken wielrenners naar de Franse Alpen, mountainbikers wagen zich aan uitdagende singletracks en wandelaars ontdekken tal van prachtige routes. Actieve vakantie Frankrijk, wandelaars en fietsers vinden hier alles wat zij zoeken. Alpe d’Huez, Tignes, Châtel, stuk voor stuk bestemmingen waar je eindeloze mogelijkheden vindt op het gebied van fietsen en wandelen.

Actieve vakantie Frankrijk, overige activiteiten

Maar een actieve vakantie Frankrijk is natuurlijk meer dan alleen wandelen en fietsen. Er valt nog veel meer te doen in de Franse Alpen! Zo zijn er enkele golfbanen die gesitueerd liggen tussen de bergen en een totaal andere dimensie aan golfen geven. De banen overbruggen het nodige hoogteverschil en vergen het beste van je kunnen. Met tal van Alpenreuzen vinden bergbeklimmers hier ook de nodige uitdaging. Tot slot zijn er de bergmeren en rivieren waar watersporters hun hobby op kunnen uitoefenen. Actieve vakantie Frankrijk, iedereen kan zich hier volkomen uitleven.