Ontdek de Zillertal Arena

Het Oostenrijkse Zillertal ligt hemelsbreed zo’n 30 km ten oosten van Innsbruck. In totaal strekt het dal zich uit over 47 km en dankt het zijn naam aan de rivier de Ziller. In de zomer is het dal een fantastische bestemming om te ontdekken. Het Zillertal is verdeeld in vier deelregio’s, waaronder de Zillertal Arena. Deze regio ligt centraal in het Zillertal. Bergen, water, natuur en leuke dorpen vind je hier allemaal. De populairste dorpen van de Zillertal Arena zijn Gerlos en Zell am Ziller. Bekijk hieronder een aantal leuke tips voor jouw zomer in deze dorpen.

Wandelen in Zell-Gerlos

Zell-Gerlos biedt een fijne omgeving voor een actieve wandelvakantie. Van het Zillertal tot aan Salzburg vind je hier 400 km aan wandelpaden. De 15 makkelijke, 51 gemiddelde en 9 zware wandeltochten maken de regio geschikt voor elk type wandelaar. Ook leuk zijn de 9 themawandelpaden, waaronder een panoramaweg, een rondwandeling, een jodelwandelroute en een mannentour.

Lees meer over de themapaden in de Zillertal Arena >


Leuk voor het hele gezin: Sparrenboskasteel

Welk kind droomt nou niet van een avontuur in een kasteel? Waan je heel even prins, prinses, koning of koningin in het Sparrenboskasteel bij de Rosenalm in Zell am Ziller. Zowel kinderen als volwassenen kunnen klimmen en klauteren in dit houten kasteel met 4 torens. Leuk! Ook om het kasteel kan jong en oud zich vermaken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees meer over het Sparrenboskasteel >

Genieten van de mooiste fietstochten van Zell-Gerlos

Naast wandelen en klimmen kun je in Zell-Gerlos natuurlijk ook heerlijk fietsen. Tussen het Zillertal en het Pinzgau in Salzburgland ligt ongeveer 325 kilometer aan fietspaden te wachten. In de Zillertal Arena kun je genieten van 3 eenvoudige en 9 middelzware fietsroutes, 5 mountainbikeroutes en 2 singletrails. Je kunt ook een e-bike huren en genieten van de fijne wegen in het dal. Tip: download de iZillertal Arena App, met alle informatie over fietstochten, wandelingen en hotels.
Bekijk de fietspaden hier >

Berg aktiv: canyoning, klimmen, flying fox en meer!

Één ding is zeker, als je van avontuur, uitdaging, bergen en water houdt, dan zit je in Zell-Gerlos goed! Net buiten het dorp Gerlos vind je Berg aktiv. Deze organisatie biedt verschillende uitdagende en vooral heel erg leuke activiteiten. Denk hierbij aan canyoning, een klimparcours door de bomen, de tokkelbaan Flying Fox en het beklimmen van de Riederklamm. Het leukste van deze activiteiten is dat het niet alleen geschikt is voor ervaren klimmers en avonturiers. Ook beginners zijn welkom! Naast de vaste activiteiten biedt Berg aktiv voor kinderen een wisselend dagprogramma aan. Lees hier meer over raften en canyoning >