Skip to navigation Skip to main content

Wandelaar gewond bij berenaanval in Trentino

Beer
© Pixabay

In het Italiaanse Val di Rabbi heeft een beer zondagochtend een wandelaar aangevallen en verwond. Een 39-jarige man was zijn hond aan het uitlaten toen de beer hem plotseling aanviel. Uiteindelijk wist de man zich te bevrijden en te ontsnappen. Minister van Milieu Gilberto Pichetto Fratin eist dat er onmiddellijk maatregelen worden getroffen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Verwondingen aan arm en hoofd

De 39-jarige Alessandro Cicollini was zondagochtend om 08.30 uur nietsvermoedend zijn hond aan het uitlaten in Val di Rabbi. Dit dal in Trentino ligt ten noorden van Folgarida-Dimaro en grenst aan het Ultental en Martelltal in Zuid-Tirol. Toen de beer tevoorschijn kwam kon de man zich niet meer in veiligheid brengen. De beer viel hem aan en bracht verwondingen toe aan de arm en het hoofd van de man. Uiteindelijk wist hij zich te bevrijden. In het ziekenhuis van Cles is hij behandeld aan zijn verwondingen. Bosbeheer heeft een onderzoek ingesteld en ook vanuit de regering worden oplossingen geëist.

Aanval is niet uniek

Hiervoor dateerde de laatste aanval van een beer in Trentino 22 augustus 2020. In Andalo werd een 22-jarige man van de carabinieri aangevallen. Uiteindelijk wist men de beer te lokaliseren, gevangen te nemen en naar Hongarije te verplaatsen. Twee maanden eerder was het op de Monte Peller, niet ver van Val di Rabbi, ook raak. Ook in 2017, 2015 en 2014 waren er incidenten met beren. Het lukt niet altijd om de beren gevangen te nemen en er zijn al diverse beren, al dan niet per ongeluk, doodgeschoten. De beer blijft voor controverse zorgen in Trentino.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.