Skip to navigation Skip to main content

Nederlandse (21) gered van berg in Zillertal

Gerlossteinwand Hainzenberg

Een 21-jarige Nederlandse is gisteren door de bergredding van een berg gehaald in het Zillertal. De dame in kwestie werd verrast door het slechte weer terwijl ze midden in een klettersteig route zat. Ze schakelde zelf telefonisch de hulpdiensten in, die haar naar beneden hebben geholpen.

Onderweg op klettersteigroute Gerlosstein

De jonge vrouw startte gisteren volgens de politie in haar eentje de klettersteigroute Gerlosstein, dicht bij Zell am Ziller in Hainzenberg. Die start op 1898 meter hoogte en eindigt zo’n 240 meter hoger. De lengte van de route is 380 meter. Het eindpunt van de route ligt net onder de top van de Gerlossteinwand (zie foto boven), vanwaar je prachtig uitzicht hebt over het Zillertal. Zo ver kwam de 21-jarige echter niet.

Weer sloeg om

Om 17.10 uur had de jongedame ongeveer de helft van de route afgelegd en bevond ze zich ter hoogte van de ‘Zichnaplatzl’, toen het weer omsloeg. Onweerswolken verschenen aan de lucht en het begon te regenen. Ze zocht daarom een schuilplaats en schakelde de hulpdiensten in. De bergredding kwam vervolgens omhoog en haalde haar van de klettersteigroute af. Via een wandelroute werd ze naar het dal begeleid. Ze was onderkoeld, maar verder ongeschonden. Voor de redding rukten negen man van de bergredding en een politiekracht uit.

Gerlosstein

De vrouw bevond zich op de Gerlossteinwand. Mocht je in het Zillertal zijn, dan is dat echt een aanrader om te bezoeken. De klettersteigroute is tof, maar je kunt van het bergstation van de Gerlossteinbahn ook een prachtige wandeling maken de Gerlossteinwand op. Die hebben wij enkele jaren geleden gedaan en ook voor je uitgewerkt. Voor gezinnen met kinderen is er bovendien veel te doen bij het Almparadies Gerlosstein.

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.