Skip to navigation Skip to main content
Familie op onderzoek in de Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen / Daniel Gollner

Aan de voet van de 1829m hoge berg Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen in Tirol ligt een veelzijdige vakantieregio. Een ideale regio voor een vakantie met kinderen! Glooiende bergen, groene alpenweides, brede dalen en pittoreske bergdorpen wisselen elkaar hier af. De Hohe Salve steekt duidelijk boven alles uit. Het is een echte uitzicht berg, de mooiste van Tirol, waar je makkelijk met de gondelbaan naar de top kunt komen. Daar heb je een prachtig 360 graden rondom uitzicht en je kunt er een mooie hoogtewandeling maken. Maar ook beneden in het dal is er van alles te doen. Dit zijn onze tips voor leuke zomeruitjes in de vakantieregio Hohe Salve:

Pretpark Salvenaland in Hopfgarten

In Hopfgarten, het grootste dorp van de regio Hohe Salve, ligt het pretpark Salvenaland. Het is een pretpark voor alle leeftijden, want er zijn talloze attracties die leuk zijn om met z’n allen te doen. Van mini-karts voor de kleintjes tot springkussens, een zomerrodelbaan en een gigantische schommel. Wie zin heeft in een partijtje tennis, basketbal of voetbal kan eveneens in Salvenaland terecht, want daar liggen de sportvelden voor je klaar. Maar je kunt ook met de hele familie een wedstrijdje aangaan op de 18-holes midget golfbaan. Het mooiste is misschien nog wel, dat Salvenaland gratis toegankelijk is. Voor enkele attracties (en het zwemmeer/zwembad) wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Lekker spelen in Salvenaland Hopfgarten in de vakantieregio Hohe Salve
© Thomas Trinkl

Zwemmeer Salvenaland in Hopfgarten

Direct naast het pretpark Salvenaland ligt het zwemmeer met dezelfde naam. Op een warme zomerdag kun je hier heerlijk afkoelen in het koele water. Ook bij het zwemmeer zijn tal van attracties. Je vindt er o.a. een watertrampoline, een klim-ijsberg en in het water drijft een groot houten vlonder waar je op kunt zonnen of uitrusten. Wie zin heeft in iets lekkers kan bij de kiosk of het restaurant terecht. Met de gastenkaart van de regio Hohe Salve ontvang je 10% korting op de entreeprijs van het zwemmeer.

Zwemmeer Salvenaland met klim-ijsberg in Hopfgarten im Brixental
© Kitzbüheler Alpen / Daniel Gollner

Ridderspeeltuin in Itter

Itter is een klein vakantiedorp dat ideaal is voor wie van rust en gemoedelijkheid houdt. Het dorp ligt iets hoger op de berg en alleen al de rit erheen is bijzonder. Itter wordt gekenmerkt door het oude kasteel dat je vanaf beneden op de berg ziet liggen. Het middeleeuwse tintje van het dorp vind je terug in de Ridderspeelplaats in Itter. De speeltuin ligt aan de Rosenweg, een van de mooiste plekjes van het dorp. Het middelpunt van de avonturenspeeltuin is een groot houten speelkasteel met hangbrug, naar het voorbeeld van kasteel Itter. Hier kom je om te klimmen en klauteren, want er zijn klimnetten, een kabelbaan en evenwichtstoestellen. In de speeltuin staan ook quizborden waarop je van alles over de geschiedenis en bijzonderheden van Itter te weten kunt komen. Rond het speelkasteel staan mooie houten speeltoestellen, banken en tafels om te picknicken en er zijn ligstoelen voor iedereen die een pauze nodig heeft na zoveel ravotten.

Ridderspeeltuin in Itter in de Kitzbüheler Alpen regio Hohe Salve
© Thomas Trinkl

Rosenweg in Itter

Zin om na een speeldag nog een leuke korte wandeling met het hele gezin te maken? Je kunt het bezoek aan de ridderspeelplaats prima combineren met een rondwandeling op de Rosenweg. Dit mooie themapad met onderweg vier stations brengt je naar het Rijk der Rozen en is 1,6 km lang. Onderweg kom je langs een uitkijkplatform van waaruit je het oude kasteel van Itter kunt zien. 

Wandelen op de Rosenweg in Itter in de Kitzbüheler Alpen regio Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen / Daniel Gollner

Vakantie bij de Hohe Salve

Ben je benieuwd naar de regio Hohe Salve als vakantiebestemming? De lokale VVV kan je helpen met informatie en accommodaties. Daarnaast bieden ze een weekprogramma boordevol leuke activiteiten waar je als gast van de regio gratis of tegen een geringe vergoeding gebruik van kunt maken.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Kitzbüheler Alpen – Region Hohe Salve

Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.