Skip to navigation Skip to main content

Hulpdiensten massaal uitgerukt na noodweer in deel Alpen

Onweer (1)

Het weer gaat deze zomer alle kanten op. Gisteren, aan het einde van de middag, trok er een stormfront van Beieren richting delen van Oostenrijk en Zwitserland. Het was opnieuw bar en boos, met windstoten van ruim 130 km/u, regen en hagel. Hulpdiensten moesten massaal uitrukken na meldingen van omgevallen bomen, modderlawines en aardverschuivingen. In dit artikel volgt een overzicht.

Meer dan 500 hulpdiensten uitgerukt in Flachau en Salzburg

De hevige storm raasde rond middernacht over het Salzburgerland. Zware rukwinden van meer dan 100 km/u hebben meerdere bomen ontworteld, die vervolgens op auto's en elektriciteitskabels vielen. Ongeveer 550 brandweerlieden zijn uitgerukt. In Köstendorf waaide het dak van een grote stal en in Seekirchen viel een boom op een hulpvoertuig. Gelukkig is niemand gewond geraakt.

Modderstromen en aardverschuivingen in Osttirol

Gisteren aan het einde van de middag kwamen de eerste meldingen binnen van modderstromen en aardverschuivingen in Osttirol. Meerdere wegen raakten geblokkeerd en bij Mittelwald an der Drau werd zelfs een brug compleet weggerukt door het natuurgeweld. De Drautal-Bundesstraße en Pustertaler Höhenstraße zijn inmiddels weer begaanbaar, maar de St. Justina Straße blijft vanwege de weggeslagen brug gesloten.

Zes personen gewond op camping aan Bodensee

Op een camping in de Zuid-Duitse plaats Lindau am Bodensee zijn zes personen licht- tot zwaargewond geraakt door het noodweer. Onder andere door omgevallen bomen. Ook zijn diverse auto's, campers en caravans beschadigd geraakt.

Zware storm in Vorarlberg

De hulpdiensten in Vorarlberg hebben een drukke avond en nacht gehad. Een zware storm met hevige windstoten raasde over de deelstaat, waardoor hulpdiensten tussen 21.00 uur en 00.00 uur zo'n beetje iedere minuut werden opgeroepen. Het treinverkeer is flink ontregeld en op de Bodensee zaten twee boten in nood. 

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.