Skip to navigation Skip to main content

Gerlos niet bereikbaar via Zillertal door noodweer

Gerlosbundesstraße Gerlospass

Door noodweer in de nacht van dinsdag op woensdag is de Gerlosbundesstraße op dit moment onbegaanbaar. Er zijn bomen en puin op het wegdek gevallen, waardoor een afsluiting onvermijdelijk werd. De verwachting is dat de weg vanuit het Zillertal naar Gerlos op z’n vroegst pas morgenavond weer toegankelijk is voor doorgaand verkeer.

Omgevallen bomen en puin

Rond middernacht raasde er een hevige onweersbui met stortregens en rukwinden over de gemeenten Zell am Ziller, Gerlosberg en Hainzenberg. Meerder bomen konden het natuurgeweld niet aan en belandden op de weg. Ook kwam er het nodige puin op het wegdek terecht en raakte een vangnet zwaar beschadigd. De weg richting Gerlos is tot nader order gesloten.

Omrijden via Pinzgau

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het opruimen van de ravage. De lokale autoriteiten laten weten dat de verwachting is dat de weg pas op z’n vroegst morgenavond weer opent. Voor vakantieverkeer zit er niets anders op dan omrijden via Pinzgau (Mittersill - Neukirchen am Großvenediger - Königsleiten). Ook de Gerlossteinbahn ondervindt hinder van het noodweer. De lift is tijdelijk buiten werking vanwege een stroomstoring.

Lees ook:

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.