Skip to navigation Skip to main content

Brennerpas tijdelijk afgesloten wegens modderstroom

Brennerpas auto
©Spalder Media Group

Door de hevige regenval van maandagavond ontstonden er in Oostenrijk diverse modderstromen, waarvan die in Gries am Brenner het meest ingrijpend was. De Brenner Autobahn werd onbegaanbaar en moest gedeeltelijk worden afgesloten. Ook werden een auto en een gebouw getroffen, maar volgens de hulpdiensten zijn er geen gewonden gevallen.

Brenner Autobahn bedolven onder de modder

De brandweer in Gries am Brenner is sinds middernacht onafgebroken aan het werk, zegt brandweercommandant Alois Wieser bij de ORF. Een aantal straten stond onder water en er vonden verschillende modderstromen plaats. De Brenner Autobahn ten zuiden van Gries werd rond 02.40 uur bedolven onder modder.

Brennerpas gedeeltelijk afgesloten

Een auto die in noordelijke richting reed werd door de modderstroom getroffen. Aanvankelijk was de weg tussen de grens met Italië en de Brennersee volledig afgesloten. Na schoonmaakwerkzaamheden kon de zuidelijke rijbaan weer vrijgegeven worden.
Voor de weg richting het noorden (Innsbruck) weer open kan, moet deze eerst worden beoordeeld op veiligheid. Op de tegengestelde rijbaan is inmiddels een noordelijke rijstrook geopend, waardoor het verkeer in beperkte mate in beide richtingen kan doorstromen.

Modderstroom gaat dwars door huis

In Au, een dorpsdeel van Gries, drongen massa’s aarde zelfs een gebouw binnen. Ook hierbij vielen geen gewonden. De opruimwerkzaamheden zijn uitdagend, omdat de kans bestaat dat het huis hierbij beschadigd raakt. Deze ochtend wordt gekeken of en hoe er verder gewerkt kan worden.

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.