Skip to navigation Skip to main content

Bestseller 'De acht bergen' van Paolo Cognetti is verfilmd

Deachtbergen

De acht bergen, de bestseller van Paolo Cognetti, is verfilmd. Vanaf 22 december is het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen, in de bioscoop te zien. We hebben hoge verwachtingen van de verfilming van het boek dat wij in één ruk hebben uitgelezen. De trailer van de film belooft alvast veel goeds! 

Bestseller 'De acht bergen'

De acht bergen gaat over Pietro en Bruno. In een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar Pietro met zijn gezin jaarlijks op vakantie gaat, raken de twee met elkaar bevriend. In levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.
Een verhaal over vriendschap, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan een streek.

 

De acht bergen is verfilmd door de Belgische regisseurs Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. De hoofdrollen zijn verdeeld over de Italiaanse acteur Luca Marinellli, Alessandro Borghi. Filippo Timi en Elena Lietti. 

  • Regisseurs: Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch
  • Gebaseerd op het boek: De acht bergen (Le Otto Montagne) van Paolo Cognetti. Vertaald door Yond Boeke en Patty Krone
  • Cast: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto
  • Releasedatum bioscoop: 22 december 2022
  • Lengte: 147 min

Over Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en filmmaker. Hij brak definitief door met De acht bergen. De rechten van De acht bergen werden verkocht aan veertig landen en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega, de Premio Strega Giovani en de Prix Médicis étranger. Bij De Bezige Bij verschenen eveneens het autobiografische De buitenjongen, de roman Sofia draagt altijd zwart, het reisboek Zonder de top te bereiken en de roman Het geluk van de wolf. In mei 2023 verschijnt zijn nieuwe boek Antonia  - een ode aan de vergeten Italiaanse dichter Antonia Pozzi.

Wij hebben hoge verwachtingen van de film en zitten aan het einde van dit jaar zeker een keer in de bioscoop! Jij ook?

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.