Skip to navigation Skip to main content

Feest! Bauernmarkt in Hinterglemm bestaat 40 jaar

Boerenmarkt4
© saalbach.com, Daniel Roos

Van 12 tot 14 augustus is het weer tijd voor de Bauernmarkt Hinterglemm! Dit jaar wordt het een bijzondere editie, omdat de Bauernmarkt 40 jaar bestaat. Ook nu worden er weer duizenden bezoekers verwacht op de markt waar je bij ongeveer 50 kramen terecht kunt voor lokale lekkernijen en traditioneel vakmanschap. Door het jubileum is de 2022 editie van de Bauernmarkt in Hinterglemm extra speciaal.

Feestelijke parade en golfen in klederdracht

Op zaterdag om 16.00 uur is er een grote parade met versierde koetsen, de schutterij, lokale verenigingen en tal van andere traditionele genootschappen. Lokale muzikanten en traditionele bands dragen bij aan de juiste feeststemming.

De tractorententoonstelling en het jaarlijkse (mini)golftoernooi in klederdracht staan ook weer op het programma. Dit golftoernooi is niet alleen populair bij de lokale bevolking, maar ook bij tal van (vaste) gasten. Deelname is alleen mogelijk in traditionele kledij, zoals een Dirndl of een Lederhosen.

Bauernmarkt Hinterglemm voor kinderen

Ook aan de kinderen wordt gedacht tijdens de boerenmarkt van Hinterglemm. Zo is er op de markt een kindergedeelte met clown, goochelshow, schmink, springkussen, knutseltafel en een kinderboerderij. De hele familie kan zich vermaken op de Bauernmarkt.

Bier drinken Bauernmarkt Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel Roos
Zingen dansen klederdracht Bauernmarkt Hinterglemm
Feest livemuziek Bauernmarkt Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel Roos
Golftoernooi in klederdracht Bauernmarkt Hinterglemm
Marktkraam Bauernmarkt Hinterglemm
© saalbach.com, Daniel RoosDiverse optredens

’s Avonds zorgen de Junge Paldauer, de Mürztaler en de Küfsteiner voor de juiste muzikale omlijsting in de feesttent. Op zondag is het weer tijd voor ‘Frühschoppen’, de traditie waarbij er al vroeg wordt afgesproken om gezellig te eten en te drinken. De optredens worden verzorgd door Bartl Grensbichler und seine Skilehrermusi samen met vrienden ‘Sepp & Gregor’ en diverse jonge muzikanten. Nadat in 2020 en 2021 de Bauernmarkt in Hinterglemm niet door kon gaan, kijkt men enorm uit naar de editie van komend weekend. De toegang tot alle festiviteiten is gratis.Zomervakantie in Hinterglemm

Hinterglemm wordt vaak in één adem genoemd met het naastgelegen Saalbach. Wanneer je de twee dorpen met elkaar vergelijkt, dan voelt Hinterglemm net wat kleiner, knusser en gemoedelijker aan. Het centrum is autoluw, omdat er voor het doorgaande verkeer een tunnel langs het dorp loopt. Voor wandelaars liggen er in deze omgeving maar liefst 400 kilometer aan wandelroutes te wachten. Bij een van de 40 berghutten ben je aan het goede adres om van het landschap en de lokale keuken te genieten. Een leuk uitstapje bij Hinterglemm is de Baumzipfelweg & Golden Gate Bridge der Alpen.

Meer weblogs over Saalbach Hinterglemm

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.