Skip to navigation Skip to main content
8401 - Döbriach: vakantie vieren aan het water
© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Het dorpje Döbriach is gelegen op een hoogte van 580 meter aan de oostelijke oever van de Millstättersee . Döbriach is een gezellig dorp met een ontzettend gastvrije en vriendelijke bevolking. Je vindt hier meerdere leuke campings, hotels en appartementen. Zomers vinden er verschillende evenementen plaats, zijn er leuke activiteiten te beleven, is er een wekelijkse markt en geniet je op de terrassen van de culinaire verrassingen uit de regio.

Op vakantie midden in de natuur

Döbriach is onderdeel van de gemeente Granatstadt Radenthein in Karinthië en heeft meer dan genoeg te bieden voor een fijne zonvakantie in de bergen en aan het water. Het dorp ligt aan de voet van de mysterieuze Mirnock en wordt door velen ook wel gezien als de deur naar Nationaal- en Biosphärenpark Nockberge. Döbriach is het startpunt van een vakantie vol activiteit en ontspanning in de natuur. Vanaf hier heb je toegang tot honderden kilometers aan wandel- en fietsroutes. Tip: download de speciale Karinthië app (iOS en Android) om toegang te krijgen tot diverse routes, kaarten, het actuele nieuws uit de omgeving en allerlei leuke weetjes en tips.

8401 - wandelen dobriach (1)
Mirnock (Foto: ©Kärnten Werbung, Gert Perauer)
Mirnock (Foto: ©Kärnten Werbung, Gert Perauer)

Geniet van het verfrissende water van de Millstättersee

Karinthië is een deelstaat met meer dan 1000 meren. Döbriach is gelegen aan één van de meest bekende en populairste meren, namelijk de Millstättersee. De Millstättersee heeft een lengte van 12 kilometer en is op z’n breedst 1,5 kilometer. Het water is ontzettend zuiver en helderblauw van kleur. Rondom het meer liggen diverse stranden en in het meer kun je allerlei watersporten beoefenen. In Döbriach zijn meerdere campings en accomodaties aan het water te vinden.

Lekker eten in Döbriach

Voor Bourgondisch genieten ben je in Döbriach en eigenlijk in heel Karinthië aan het juiste adres. Naast de bekende Oostenrijkse specialiteiten heeft Karinthië zo haar eigen aanvullingen. In Karinthië merk je de invloeden van de omliggende landen en die maken de gerechten vaak net even spannender en exotischer. Voor de visliefhebber heeft Döbriach veel te bieden. Vers gevangen forel kun je hier in overvloed bestellen. Naast vis zijn er ook diverse lokale vlees- en groentegerechten te proeven en allerlei zoetigheden. Als je aan het eind van de middag neerstrijkt op een terrasje, dan is het aan te raden om een plateau met vleeswaren en kaas te bestellen. Heerlijk voor bij de borrel! Wat velen niet weten, is dat er in de regio ook kwalitatief hoge wijnen geproduceerd worden. Een echte geheimtip, want zelfs de meeste Oostenrijkers zullen niet snel Karinthië als wijnstreek benoemen. Kom je een wijnboer tegen, stop dan zeker om te vragen of een proeverij mogelijk is.

8401 - eten dobriach (1)
In Döbriach geniet je van allerlei heerlijke specialiteiten (Foto: © Kärnten Werbung, Johannes Puch)
In Döbriach geniet je van allerlei heerlijke specialiteiten (Foto: © Kärnten Werbung, Johannes Puch)

Leuk voor jong en oud

In Döbriach is tijdens een vakantie meer dan genoeg te doen. De natuur heeft ontzettend veel te bieden en er zijn er ook een tal van bezienswaardigheden te bekijken. Daarnaast zijn er in Döbriach en omgeving allerlei leuke activiteiten te ondernemen. Hieronder vind je drie leuke tips:

  • Het Granatium: de regio heeft een rijke historie in de winning en verkoop van edelstenen. In dit museum leer je van alles over de stenen die in de bergen te vinden zijn, kun je zelf opzoek gaan en het complete proces bijwonen.
  • Het Segamundo: in het huis van de verhalen duik je in de wereld van de sprookjes en mythes van Döbriach omgeving.
  • Het Romeinsmuseum Teurnia: leer meer over de tijd van de Kelten en Romeinen in dit museum.

Beleef een sportieve vakantie in Döbriach

In Döbriach ben je aan het juiste adres voor een actieve- en sportieve vakantie. Uiteraard kan dat op veel manieren en gaat het niet alleen om uitdagende hike- en mountainbike tochten. Langs het meer kun je heerlijk vissen, op- en in het meer zijn allerlei watersporten te beoefenen en op de bergweides is een mooie golfbaan te vinden. Ook de klim-, duik- en paardensport mogen daarbij zeker niet vergeten worden. Genoeg mogelijkheden dus!

8401 - sporten dobriach (1)
Je kunt een tal van sporten beoefenen in- en rond het meer (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)
Je kunt een tal van sporten beoefenen in- en rond het meer (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

Weetjes en tips:

  • In de zomer worden er meerdere verhaalwandelingen (sagensafari’s) aangeboden. Leuk voor het hele gezin.
  • In en rondom Döbriach vind je diverse wellness mogelijkheden. Zo wordt het op en top ontspannen tijdens de vakantie.
  • Tijdens een verblijf in Döbriach krijg je de gratis Millstätter See Inclucive Card. Met deze kaart krijg je aantrekkelijke kortingen en kun je van een aantal diensten gratis gebruik maken.
8401 - millstattersee dobriach (1)
Er zijn een aantal fijne strandjes rondom het meer (Foto: © Kärnten Werbung, Gert Perauer)
Er zijn een aantal fijne strandjes rondom het meer (Foto: © Kärnten Werbung, Gert Perauer)
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.