Skip to navigation Skip to main content

Bad Kleinkirchheim: kuuroorden, bergen en meren

8332 - Bad Kleinkirchheim: kuuroorden, bergen en meren

In het hart van Karinthië, vlakbij de Millstättersee en het indrukwekkende Biosphärenpark & Nationaal Park Nockberge, vind je het gezellige dorpje Bad Kleinkirchheim. Of je nou van wandelen, mountainbiken, zwemmen of een luxueus kuuroord houdt, in Bad Kleinkirchheim kom je het allemaal tegen. De plaats heeft het ‘Alpine Wellness label’ ontvangen en dat betekent niets minder dan op en top ontspannen in de bergen. Kortom, een heerlijke vakantiebestemming voor iedereen!

Bad Kleinkirchheim: bergen, meren en een indrukwekkende natuur

In de bergachtige Oostenrijkse deelstaat Karinthië vind je meer dan 1200 meren. Het water is kraakhelder en vaak van een dusdanige kwaliteit, dat je het zou kunnen drinken. Zomers, als het zonnetje goed haar best doet, kunnen sommige meren een temperatuur van meer dan 25 graden behalen en dat is ideaal voor een ontspannen zonvakantie aan het water. Vanwege de zuidelijke ligging kun je rekenen op gemiddeld meer zonuren dan elders in Oostenrijk. De omliggende bergen zijn de ideale plek voor de actieve vakantieganger. Niet alleen voor volwassenen, maar voor het hele gezin! Bad Kleinkirchheim ligt zelf op een hoogte van 1087 meter, maar met de moderne kabelbanen ben je in een mum van tijd boven in de bergen (2100 meter) en kan het avontuur beginnen.

Wandelen in Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim heeft voor wandelaars ontzettend veel te bieden. De omgeving van Bad Kleinkirchheim en Nockberge bieden samen honderden kilometers aan wandelroutes. Niet alleen voor de geoefende wandelaar, maar ook voor de minder geoefende wandelaar. Hier kun je terecht voor meerdaagse wandeltochten, uitdagende hikes, belevenispaden en nog veel meer. Klik hier voor een kaart met 49 wandelroutes in de omgeving van Bad Kleinkirchheim. Tijdens het wandelen kun je gebruik maken van de speciale ‘Karinthië app’ voor zowel iPhones als Android toestellen. De app is helemaal gratis en biedt wandelkaarten, tips en informatie over de regio. Ook leuk zijn de speciale ‘nock/art’ wandelingen. Er zijn 6 verschillende wandelingen, variërend in kilometers en hoogtemeters. Onderweg kom je allerlei kunstwerken van verschillende kunstenaars tegen. Verder loopt er een deel van de beroemde 750 kilometer lange 'Alpe Adria' wandelroute door de regio. Klik hier voor ons weblog over wandelvakanties in Bad Kleinkirchheim >

Tot rust komen in de thermen van Bad Kleinkirchheim

Karinthië is niet alleen een regio vol bergen en meren, maar ook met ontelbaar veel wellness faciliteiten. Je vindt in de hele deelstaat veel thermen, kuuroorden en andere wellness faciliteiten. Op en top ontspannen dus! De wellness geschiedenis van Karinthië gaat honderden jaren terug. Zo heb je in Bad Kleinkirchheim het Karlbad, een badhuis dat al ruim 500 jaar oud is en een 'spa-geschiedenis' heeft van ruim 300 jaar. In- en rondom Bad Kleinkirchheim zijn meerdere wellness mogelijkheden te vinden. Het is dan ook zeker aan te raden om een bezoek aan één van deze badhuizen te brengen. Even helemaal bijkomen en lekker aan jezelf denken.

Biosphärenpark & Nationaal Park Nockberge

De Nockberge is de hoogste en meest westelijke bergketen van de Gurktaler Alpen. Het hoogste punt is 2441 meter. Velen noemen dit gebied ook wel het groene hart van Oostenrijk. Nationaal Park Nockberge heeft van UNESCO in 2013 de titel Biosphärenpark ontvangen. Een bijzondere titel. Sinds die tijd werkt men in de regio nog harder om ervoor te zorgen dat de unieke natuur blijft zoals deze op dit moment is. De natuur gaat haar gang en bomen, planten en dieren worden beschermd. Naast genieten van het glooiende landschap en de indrukwekkende natuur, kun je hier ook allerlei leuke activiteiten ondernemen. Wandelen, klimmen, fietsen en ga zo maar door. Leuk voor jong en oud! Tip: je kunt het Biosphärenpark & Nationaal Park Nockberge ook met een speciale Ranger bezoeken. Klik hier voor meer informatie >

Activiteiten voor het hele gezin

Bad Kleinkirchheim is een echte familiebestemming. De meren, bergen en rivieren zijn de ideale speelplaats voor de kids. Lekker samen zwemmen, watersporten beoefenen, hutten bouwen en op ontdekkingstocht gaan. In dit gezellige dorp en haar omgeving zul je je niet snel vervelen. Uiteraard kun je zelf op onderzoek gaan, maar er worden ook diverse activiteiten georganiseerd.

Weetjes en tips:

  • Ook in de winter is er genoeg te doen in Bad Kleinkirchheim. Samen met het dorp Sankt. Ostwald deelt Bad Kleinkirchheim het skigebied. Je vindt hier ruim 100 kilometer aan pistes voor de meer gevorderde skiër.
  • Ieder jaar vinden in het skigebied van Bad Kleinkirchheim de FIS Ski World Cup Downhill wedstrijden plaats
  • Bad Kleinkirchheim beschikt ook over een golfbaan. Geniet tijdens een 9- of 18-hole golfcourse van prachtige panoramische uitzichten op Bad Kleinkircheim en de omliggende bergen. Klik hier voor meer informatie >
  • Met de ‘Kärnten Card’ krijg je aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen tijdens een verblijf in Bad Kleinkirchheim. Volwassenen betalen tijdens het hoogseizoen €42,- voor een week en kinderen €22,-. Klik hier voor meer informatie en prijzen >

Heb jij Bad Kleinkirchheim wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.