Skip to navigation Skip to main content

Wandelvakantie in Karinthië: Bad Kleinkirchheim

7407 - Wandelvakantie in Karinthië: Bad Kleinkirchheim

In twee eerdere blogs schreef ik al over één van onze favoriete Oostenrijkse provincies: Karinthië. In dit blog lees je meer over een andere vakantieregio in dezelfde provincie: Bad Kleinkirchheim Deze bestemming wordt ook wel gezien als een 'Alpine wellness' bestemming. Oftewel, de ultieme bestemming voor ontspanning en genieten in de bergen. Nou biedt Bad Kleinkirchheim niet alleen Alpine wellness maar ook daadwerkelijke wellness in de thermen Römerbad, zusje St. Kathrein en twee dozijn hotelzwembaden met bijpassende spa & wellness faciliteiten!

Genieten in uitvalsbasis Bad Kleinkirchheim

Aan de zuidkant van biosferenpark Nockberge ligt Bad Kleinkirchheim, een klein en gezellig dorpje, dat samen met St. Oswald und Feld am See de perfecte uitvalsbasis biedt voor een heerlijke (wandel)vakantie. Bad Kleinkirchheim is relatief makkelijk te bereiken. Vanuit Nederland rijd je via Salzburg tot aan Seeboden over de A10. Vervolgens rijd je langs de Millstätter See (gegarandeerd een prachtig uitzicht!) in een kleine 40 minuten naar Bad Kleinkirchheim. Vanuit het dorp kun je meteen beginnen met het wandelavontuur, dankzij de 12 wandelroutes tussen de 1050 en 2500 hoogtemeters. Verder kun je een van de zomerliften nemen of natuurlijk biosferenpark Nockberge gaan ontdekken!

Kunst- en natuurproject 'nock/art'

Naast het ontdekken van de vele bijzondere planten en dieren in de omgeving van Bad Kleinkirchheim, biedt deze vakantiebestemming nog iets anders bijzonders: 'nock/art'. Dit project is een expositie van kunstwerken van bekende, internationale en hedendaagse kunstenaars. Exposities vinden meestal plaats in een galerie of museum, maar de kunstwerken in het geval van 'nock/art' worden tentoongesteld in de natuur. Bad Kleinkirchheim verbindt hiermee kunst(art) en natuur (nock, van Nockberge), vandaar de naam 'nock/art'. De expositie bestaat uit zes wandelroutes in de directe omgeving van Bad Kleinkirchheim.

Wellness tip: genieten van de Speik bloem

In Bad Kleinkirchheim kun je een zogenaamde Speik wandeling maken. De Speik is een bijzonder klein en wit bloempje, een valeriaan soort met een intense geur. De bloem schijnt helende krachten te hebben, waardoor het regelmatig in lichaamsverzorgende producten gebruikt wordt. Leuk zijn de speciaal aangewezen 'Speik-Hütten', waar je deze producten kunt aanschaffen. Ook kun je hier heerlijk uitrusten in een van de speciale Speik voetenbaden, genieten!

Bad Kleinkirchheim, onderdeel van de Nockbike regio

De heuvelachtige omgeving van Bad Kleinkirchheim is sinds 20 jaar onderdeel van de 'Nockbike regio'. Nockbike staat voor een uniek landschap met mountainbike, e-bike en normale fietspaden. Deze paden liggen niet in de buurt van de reguliere fietspaden, maar bevinden zich op de 2000 meter hoge bergtoppen. Geniet van de vele fietsmogelijkheden van de Nockbike regio en ontspan in de Alpine wellness van Bad Kleinkirchheim.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.