5 bestemmingen waar je kunt winterwandelen

Bestemming waar je kunt sneeuwwandelen

7 januari 2020

door Yvonne in Wintersport

Wandelen kun je in de Alpen natuurlijk niet alleen in de zomer, maar ook in de winter! De rust van de bergen, genieten van een prachtig uitzicht en het geluid van knisperende sneeuw onder je schoenen. Wanneer je met skiërs op wintervakantie gaat, kan het vinden van een mooie bestemming nog wel eens lastig zijn. Niet elk skigebied biedt mooie (geprepareerde) wandelpaden. In dit blog vind je 5 bestemmingen waar zowel skiërs als wandelaars hun hart op kunnen halen. 

#1. Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

Waar de vorige twee bestemmingen beide een klein skigebied hebben, is Serfaus-Fiss-Ladis één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Zoals de naam al verklapt, vind je hier de dorpen Serfaus, Fiss en Ladis. In de omgeving van alle drie de dorpen vind je meerdere wandelpaden. Een aantal van deze wandelpaden lopen door het skigebied. Gezien de omvang van het gebied (meer dan 200 pistekilometers), vind je hier een divers wandel- en langlaufgebied. Lange en korte wandeltochten, wandelroutes in het dal en op de berg. Ook worden er regelmatig groepswandelingen en sneeuwschoenwandelingen georganiseerd. Bekijk hier de wandelbrochure van Serfaus-Fiss-Ladis.

winterwandelen
Winterwandelen in Serfaus-Fiss-Ladis (Foto: © TVB Serfaus-Fiss-Ladis)

#2. Inzell, Duitsland

In het zuid-oosten van Duitsland, in de provincie Beieren, ligt de bestemming Inzell. Wellicht ken je Inzell van de bekende schaatswedstrijden? In de winter biedt Inzell een skigebied met 6 skipistes, tot 1200 meter hoogte. Het skigebied stelt misschien niet zo veel voor, maar de meeste vakantiegangers komen hier om te genieten van langlaufen en natuurlijk: wandelen. In totaal vind je rondom Inzell zo'n 52 km aan (geprepareerde) wandelpaden. Inzell heeft 10 wandelroutes opgesteld met een lengte van tussen de 4,3 en 12,3 kilometer. Alle routes zijn niet heel erg zwaar, wat de regio zeer toegankelijk maakt. Bekijk hier de wandelkaart van Inzell.

#3. Arosa en Lenzerheide, Zwitserland

Eén van de mooiste winterwandelbestemmingen in de Alpen is het Zwitserse skigebied Arosa - Lenzerheide. Dit dorp ligt in het oosten van Zwitserland, in de provincie Graubünden. Sinds een aantal jaar is het skigebied verbonden met het skigebied van het dorp Lenzerheide. Het bijzondere is dat veel wandelpaden door het skigebied lopen, waardoor je skiënde familie en vrienden tijdens het wandelen tegen kunt komen! Bekijk hier de wandelkaart van Arosa.

Wandelen door de sneeuw in Arosa
Genieten van een winterwandeling (Foto: © Ferienregion Lenzerheide, Johannes Fredheim)

Ook interessant:

#4. Filzmoos, Oostenrijk

Een klein, gemoedelijk en vriendelijk skigebied in het Salzburgerland, dat is Filzmoos. Deze bestemming is perfect voor families met kinderen, langlauf- en wandelliefhebbers. Het skigebied biedt slechts 10km aan pistes, maar is wel een zeer leuke bestemmingen voor kinderen om te leren skiën. Voor de wandelaars zijn er ongeveer 50 km aan wandelpaden. Deze wandelpaden lopen zowel door het dorp als door de natuur. Een tip is de 12 km lange wandelroute op de Rossbrand, op een hoogte van 1600 meter. Bekijk hier de wandelkaart van Filzmoos.

Bekijken van de kaart van de Höhenloipe in Filzmoos
De Höhenloipe (Foto: © Tourismusinformation Filzmoos, Coen Weesjes)

#5. Seiser Alm, Italië

De Seiser Alm is niet zomaar een alm, maar de grootste alm van Europa! Het skigebied biedt zo'n 60 km aan skipistes, 60 km aan gemarkeerde wandelpaden en 50 km aan gemarkeerde sneeuwschoenpaden. Klinkt dat niet als een waar wandelparadijs? Vanaf de alm heb je een spectaculair uitzicht op de Dolomieten. De Seiser Alm is bereikbaar vanaf de dorpen Kastelruth, Seis am Schlern en de naastgelegen vallei 'Val Gardena', met dorpen Ortisei, Wolkenstein en St. Christina. Bekijk hier de wandelkaart van de Seiser Alm.

Zomervakantie tips