De 10 hoogstgelegen campings in de Alpen

 © Indebergen.nl 
hooggelegen camping in bergen

3 januari 2020

door Thijs in Kamperen

Bergliefhebbers die middenin de bergen willen overnachten moeten naar de hoogstgelegen campings van de Alpen. Hier kampeer je met uitzicht op de meest imposante toppen en liggen de bergen letterlijk aan je voeten. Neem wel dikke kleding en een warme slaapzak mee, want ’s avonds kan het op deze plekken flink afkoelen! In dit weblog de 10 hoogstgelegen campings in de Alpen.

#1. 1981 m. Camping Pont Breuil, Valsavarenche

Camping Pont Breuil tikt bijna de magische grens van de 2000 meter aan. Hier bevind je je op de boomgrens in het Valsavarenche, een smal zijdal van het Val d’Aosta dat onderdeel uitmaakt van natuurgebied Gran Paradiso. De camping wordt veel bezocht door fanatieke bergwandelaars en klimmers voor tochten naar bijvoorbeeld de Rifugio Vittorio Sella en Rifugio Chabod.

#2. 1950 m. Camping Arolla

Camping Arolla ligt op een hoogte van 1950 meter middenin de Zwitserse Alpen. De camping wordt omgeven door gletsjers, imposante toppen en ruige rotsen. Op het gebied van voorzieningen doe je geen concessies; de meeste plekken hebben elektriciteit, er is een modern sanitair gebouw en je kunt gebruik maken van WiFi.

#3. 1865 m. Camping Morteratsch, Pontresina

4-sterrencomfort te midden van de ongerepte natuur in het Engadin. Camping Morteratsch in Pontresina laat het hart van iedere kampeer- en bergliefhebber sneller kloppen. Ligging aan twee meertjes, 3 sanitair gebouwen, campingwinkel, kantine, sauna, snackbar, hier vind je het allemaal. Het fenomenale uitzicht krijg je er gratis bij.

#4. 1820 m. Camping Zeinissee, Galtür

Met een hoogte van 1820 meter is Camping Zeinissee de hoogstgelegen camping van Oostenrijk. De camping ligt direct aan het gelijknamige meer en vlakbij de route van de Silvretta Hochalpenstraße. Wees er wel snel bij wanneer je hier wilt kamperen, want er zijn slechts 20 plaatsen (voor caravans) met elektriciteit en nog 10 plekken direct aan het meer.

#5. 1820 m. Camping Gran Paradiso, Valsavarenche

Mocht camping #1 van deze lijst onverhoopt zijn volgeboekt, dan kun je altijd nog uitwijken naar de iets lager gelegen Camping Gran Paradiso. Eigenaar Franco Caviglio, die vele bergen in Europa, Nepal en Zuid-Amerika beklom, ontvangt je met open armen. De camping wordt omgeven door naaldbomen en ligt bij een waterval die uitmondt in de Savara.

#6. 1750 m. Camping La Forêt, La Rosière

Veel campings die op grote hoogte in de bergen liggen beschikken meestal over weinig voorzieningen. Camping La Forêt in La Rosière vormt hier een uitzondering op! Er is een zwembad om in af te koelen, je kunt diverse accommodaties huren en er is WiFi. Veel belangrijker is dat je je hier in het hart van de Tarentaise in de Savoie bevindt.

Ook interessant:

#7. 1600 m. Camping des Glaciers, La Fouly

Wie in de bergen kampeert, wil genieten van rust en een prachtig landschap. Op camping des Glaciers in het Zwitserse La Fouly zit je goed! De camping ligt op een hoogte van 1600 meter aan de rand van gletsjerrivier ‘La Reuse de L’Aneuve’. Laat je verrassen door de ongekende schoonheid van het Val Ferret en deze ontspannen camping.

#8. 1550 m. Camping Matterhorn, Zermatt

Overnachten aan de voet van de Matterhorn, wie wil dat nou niet? Op de gelijknamige camping in Zermatt is het mogelijk! Houd er echter wel rekening mee dat je deze camping alleen per trein of taxi kunt bereiken en niet met de auto (Zermatt is autovrij). Heb je dit er voor over dan kun je genieten van een onvergetelijke vakantie te midden van een adembenemend decor.

#9. 1453 m. Alpencamping Nauders

Alpencamping Nauders ligt op een steenworp afstand van de Italiaanse grens en beschikt over 35 plekken. Het berglandschap hoef je dus maar met een paar mensen te delen! Rond de camping die het hele jaar is geopend liggen 300 kilometer aan wandelroutes. Een uitstekende plek voor natuurliefhebbers die belang hechten aan rust.

#10. 882 m. Naturcampingpark Isarhorn

Duitse campings behoren niet tot de hoogstgelegen campings van de Alpen. Er zijn echter genoeg campings waarbij je je toch middenin de bergen waant. Naturcampingpark Isarhorn ligt aan de voet van het Karwendelgebergte (2749 m). De plekken zijn ruim, de voorzieningen uitgebreid; een prima camping voor een vakantie in Beieren!

media widget

Zomervakantie tips