De 10 mooiste almhuttendorpen van Tirol

De 10 mooiste almhuttendorpen van Tirol

2 november 2017

door Thijs in Algemeen

Een wandeling door een besneeuwd winterlandschap, de koude wind die door de bomen waait en een ongelooflijk heldere lucht die zo heerlijk naar vakantie ruikt. De eigen hut die je al van verre ziet, de warmte die je omarmt als je binnenkomt en het geknetter van de open haard die de stilte van de nacht doorbreekt. Dat is vakantie in de almhuttendorpen van Tirol.

Almhuttendorp “Ladizium” in Serfaus-Fiss-Ladis

Sinds december 2012 brengt het eerste almhuttendorp in het Tiroler bergland reuring in het leven. De zes luxe chalets zijn gebouwd in de stijl die zo kenmerkend is voor de Alpen. De inrichting met Tiroler lodenstoffen, bontdekens, hout en steen en met een eigen SPA en buitenbad stralen behaaglijkheid en warmte uit.

Pitztal: Nieuw wellness-huttendorp

In het Pitztal wordt in de winter van 2015/2016 een wellness-huttendorp geopend. In de twee berghutten “Geieskoge” en “Gemeindekopf” kunnen elk vier volwassenen en twee kinderen vakantie vieren, in de berghut “Söllberg” twee volwassenen en twee kinderen.

Pitztal: Nieuw wellness-huttendorp
(Foto: © Hotel Wiese)

Hochleger Luxuschalets in Zell am Ziller

In de bergchalets Hochleger wordt een verfijnd interieur met een alpine touch gecombineerd: bij volle maan geslagen hout zoals grenen, lariks, spar en verschillende soorten oud hout en natuurlijke stoffen zoals loden en linnen. De hele inrichting straalt exclusiviteit uit.

Hochleger Luxuschalets in Zell am Ziller
(Foto: © das Posthotel GmbH)

Gletsjerchalets in Ranalt in het Stubaital

Te midden van het prachtige landschap rond de Stubai-gletsjer bevinden zich op een hoogte van 1.360 meter boven de zeespiegel enkele luxe chalets die een vakantie wel heel bijzonder maken. In de stijlvol ingerichte gletsjerchalets in het Stuabaital gaan luxe wooncomfort en de tradities van het Alpenland hand in hand.

Nieuw huttendorp Rohrberg bij Zell am Ziller

Deze nieuwe, boven Zell am Ziller gelegen berghutten bieden alle denkbare luxe en comfort waarmee ze aan de hoogste eisen kunnen voldoen. In een behaaglijke ambiance worden oude tradities in ere gehouden.

Chaletdorp “Im Weidach”

Het nieuwe chaletdorp IM WEIDACH – Private Superior ligt op een schilderachtig bergplateau in de Tiroler gemeente Leutasch (district Innsbruck Land) op 1.136 m boven de zeespiegel. Het bestaat uit 5 chalets die allemaal over eigen wellnessfaciliteiten en een carport beschikken.

Almhutten “Annodazumal” in Lanersbach

Kenmerkend voor de Almchalets "Annodazumal" in Lanersbach in het Zillertal is een in beginsel modern opgezette indeling van de ruimte die echter ook authentiek is en geïnspireerd op de historische omgeving.

Almdorp Oberstalleralm in Oost-Tirol

De Oberstalleralmen is een almdorp dat onder monumentenzorg staat. Het omvat 18 rustieke berghutten die ook als vakantiewoning kunnen worden gehuurd. Overbodige luxe heeft men achterwege gelaten. Traditie en oorspronkelijkheid staan hier centraal.

Almdorp van de Fügenerhof in het Zillertal

Naast de Fügenerhof in het Zillertal is een authentiek vakantiedorp met nieuwe blokhutten verrezen. Elk compleet uit hout opgetrokken chalet biedt plaats aan tien personen. De gevels van dit almdorp zijn in de stijl van een traditionele Tiroler almhut gebouwd.

Huttendorp aan de Achensee

Bij de ingang van het natuurparadijs Achensee en Karwendel, te midden van een adembenemend berglandschap met een saffiergroen glinsterende Achensee, ligt een heel bijzonder dorp. Gebouwd in de traditionele landelijke Tiroler stijl nodigen deze hutten uit voor een vakantie van grote klasse.

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips