Skip to navigation Skip to main content

Courmayeur, een prachtig bergdorp

6693 - Courmayeur, een prachtig bergdorp

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het mooie bergdorp Courmayeur. Niet alleen wintersporters en bergwandelaars voelen zich hier thuis, maar zelfs shoppend publiek kan zich uitstekend vermaken. Op nog geen vijf minuten van het dorp is de splinternieuwe Skyway kabelbaan, die je in ‘no-time’ naar Punta Helbronner brengt.

Skyway Monte Bianco

In Chamonix hebben ze de Aguille du midi, in Courmayeur is er sinds dit jaar de Skyway Monte Bianco. Deze nieuwe kabelbaan brengt je via een middelstation naar een hoogte van 3.462 meter, van waar je de Mont Blanc kunt bekijken. In het verleden was er vanuit de vallei al een kabelbaan naar deze locatie, maar die was zo klein en langzaam dat het tijd werd voor een nieuwe investering. Wij hebben onlangs een bezoekje gebracht en we kunnen zeggen: het is een aanrader voor iedereen.

Courmayeur

Winter en zomer toerisme

Courmayeur is een vaste prik voor liefhebbers uit Milaan. In de winter voornamelijk om te skiën en in de zomer om te wandelen. Shoppen is een activiteit die in beide seizoenen mogelijk is en met Milanezen als toerist weten we dat dit wel goed zit. Courmayeur is gelegen in de Aosta Vallei met om de hoek de Mont Blanc tunnel richting Chamonix. De Grote St. Bernhard naar Zwitserland is ruim een uur rijden en Milaan is te bereiken binnen twee en een half uur.

Via Pedonale Courmayeur

Courmayeur bar

Courmayeur – het dorp

Het dorp heeft nog steeds de authentieke uitstraling van vroeger, omringd door ruig gebergte. Midden door het centrum loopt de lange, oude winkelstraat waar je terecht kunt in leuke winkeltjes en goede restaurants. Ook met de hotels zit het wel goed en voor een schappelijke prijs kan je hier een paar dagen ongestoord genieten van het mooie bergleven.

Zet hem op je to do list, veel plezier!

Courmayeur

Maarten woont en werkt in Verbier, Zwitserland voor o.a. de skischool Altitude.

Zomer Auteur5

Over Maarten

In de zomer van 2011 werd het grootste besluit uit het leven van Maarten genomen. Hij vertrok naar Zwitserland! Maarten ademt Alpen, en na meerdere malen het land bezocht te hebben was hij erover uit. Hier wil hij elke dag wakker worden...