Skip to navigation Skip to main content

9 campings in Karinthië slaan de handen ineen

6396 - 9 campings in Karinthië slaan de handen ineen

Het nieuwe samenwerkingsverband 'Zin in camping' van negen verschillende campings, biedt een compleet nieuw soort kampeervakantie in Karinthië. Met een aanbod vol belevenissen rond de thema's natuur, genieten en bewegen. De 9 campings van het nieuwe samenwerkingsverband 'Zin in camping' richten zich vooral op actieve vakantiegangers die graag de natuur ontdekken. Of dat nu alleen is, in groepsverband of met het hele gezin.

Campingparadijs

In Karinthië, de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, genieten je al in het voorjaar van het warme, milde klimaat aan de zonnige zuidzijde van de Alpen. Hier vindt iedereen een geschikte camping. Aan de zwemmeren, aan de voet van de Alpen, aan romantische rivieroevers, op authentieke boerderijen of op een van de naturistencampings. Op de ruim 100 campings staan comfort en welzijn voorop. Met 16.000 kwalitatief uitstekende standplaatsen, maar ook de compleet ingerichte huurcaravans en 'mobile homes' of vakantiewoningen en traditionele houten hutten. 18 campings hebben bovendien het begeerde 'Kärnten Qualitätssiegel' (kwaliteitslabel van Karinthië). Zij bieden een hoge kwaliteit qua service en dienstverlening dat regelmatig getest en gewaarborgd wordt.

Actief tussen bergen en meren

Met zijn diverse landschappen met bergen en meren, historisch cultuurgoed en bovengemiddeld veel zonuren, is Karinthië het hele jaar door een populaire bestemming voor actievelingen. Hier laat de zomer zich van zijn beste kant zien. Wandelen, fietsen, zeilen, surfen, stand up paddling, duiken, waterskiën, boottochten en nog veel meer. Ontdek de bergen via de 43 wandeletappes van de Alpe-Adria-Trail, die van de Großglockner tot aan Muggia aan de Adriatische Zee loopt. Gemoedelijke wandelpaden tot en met veeleisende klimpaden, er is voor elke wandelaar wat wils. Het netwerk van fietspaden omvat circa 1.300 km. Daarnaast zijn er 1.800 km legale en bewegwijzerde routes voor mountainbikers en uitgebreide trajecten voor e-bikes. De meest bekende routes zijn de 366 km lange Drauradweg en de Alpe-Adria-Radweg.

Actief tussen bergen en meren

Karinthische Alpen-Adria-keuken

Gastronomie en gastvrijheid spelen een zeer grote rol in Karinthië. In de Karinthische Alpen-Adria-keuken vormt de combinatie van verse, regionale ingrediënten, oude bereidingswijzen en nieuwe interpretaties een smakelijk en verrassend resultaat. Wat men beslist niet mag missen, zijn de Karinthische kaasnoedels, het Reindling-gebak en de Karinthische meerforel. En over vis gesproken: in 2015 ligt in vakantiegebied Karinthië het culinaire accent op vis uit de regio.

Klik hier voor meer informatie over de 9 campings >>

Karinthische Alpen-Adria-keuken
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.