Skip to navigation Skip to main content

De Vercors, dé ultieme fietsbestemming

5854 - De Vercors, dé ultieme fietsbestemming

De Vercors is een bijzonder aantrekkelijk gebied voor allerlei fietsactiviteiten door zijn diversiteit aan landschappen en talrijke prachtige fietsroutes. Met zijn vele bergpassen, schilderachtige wegen, speciale routes voor mountainbikers, vijf sites erkend door de Franse Fietsersbond, aparte afdalingsgebieden voor mountainbikers en talrijke evenementen, maken de Vercors dé fietsbestemming van dit moment.

Mountainbiken in de Vercors

In de zomer worden de skis omgeruild voor de fiets en verandert het alpine berglandschap in een fantastisch speelterrein voor downhill en enduro mountainbiken. Het Bike Park van Villard de Lans dat sinds 4 jaar geopend is geeft ieder jaar weer invulling aan verschillende tracés. Het park heeft een goede reputatie verworven, is een must voor liefhebbers van mountainbiking en staat op de 3e plaats van de bike parks van de l’Isère en in de Top 10 van Frankrijk. Het terrein is gemakkelijk toegankelijk dankzij de gondelbaan « Côte 2000 » met 10 plaatsen, en de site biedt 12 downhill pistes en 4 enduro parcoursen op verschillende niveaus, van beginners (of kinderen) tot aan gevorderden.

Skigebieden worden domein van mountainbikers

De skigebieden van Col de Rousset en Col de l’Arzelier beschikken eveneens over een speciaal mountainbike terrein, met respectievelijk 3 en 4 pistes. De parcoursen bieden een afwisseling van plezier en technische passages, en zijn gemakkelijk per gondelbaan bereikbaar. Deze zomer opende het Bike Park van Col de l’Arzelier een geheel nieuw parcours met schuine bochten en hindernissen.

Grandes Traversées du Vercors

De GTV (Grandes Traversées du Vercors) bieden u de mogelijkheid voor prachtige mountainbiketochten door de bergen van het gehele massief. Een dagtocht of een meerdaagse route, de 150 professionals van de GTV ontvangen u in de directe omgeving van deze gemarkeerde route : hotels, berghutten, gastenverblijven, pensions en restaurants waar men van men een heerlijke pauze kan genieten of de nacht kan doorbrengen.

Wielrennen in de Vercors

Of u nu een echte klimmer is of een meer ontspannen fietser, de rustige wegen van het massief lenen zich prima voor allerlei toertochten en wielrentochten. De Vercors biedt u een breed spectrum aan routes met gevarieerde hoogteverschillen en adembenemende landschappen. Met 10 bergpassen en talrijke schilderachtige wegen omgeven door rotspartijen, is de Vercors een uniek gebied voor het ondernemen van allerlei toertochten. De beklimming van de Col de Rousset, uitgerust met een timing systeem, biedt u de mogelijkheid om de tijdsduur van uw beklimming te bepalen en deze te vergelijken met de prestaties van andere fietsliefhebbers. Dit jaar zijn twee nieuwe fietsroutes in Trièves ontwikkeld: Het oostelijke balkon van de Vercors : een route van 43 km tussen St Barthélémy en Gresse en Vercors en Le Trièves : Een parcours van 51 km vanaf Clesses, aan de toegangspoort naar de Provence.

Wielrennen in de Vercors
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.