Skip to navigation Skip to main content

Kappl en See: dé dorpen voor een familievakantie in Paznaun in Tirol

Paznaunfamilie3
© TVB Paznaun - Ischgl

Deze zomer met de familie naar Tirol? Paznaun is een geweldige bestemming! En om precies te zijn de twee dorpen Kappl en See. Beide bieden alles voor een zorgeloze vakantie met het gezin. Kinderen en tieners beleven hier een onvergetelijke tijd. Het aanbod van faciliteiten en activiteiten is zeer uitgebreid. Na het lezen van dit artikel ben je ervan overtuigd dat Kappl en See in Paznaun de bestemming worden van je volgende familievakantie in Tirol.

 

Familievriendelijk Kappl en See in Paznaun

Kappl en See liggen aan het begin van Paznaun, een dal in het zuidwesten van Tirol. Het dal is goed te bereiken via de Arlbergpas of -tunnel. De toeristische route, via de Silvretta Hochalpenstrasse, is ook een optie. Eenmaal in Kappl en See geniet je direct van het Oostenrijkse vakantiegevoel. Kappl en See zijn beide compacte, authentieke bergdorpjes die worden omgeven door bergen. De bergwereld van See en Kappl is comfortabel bereikbaar met de gondel. Bovendien is een kindvriendelijke accommodatie in beide dorpen zo gevonden.

 

Meer informatie over een familievakantie in Paznaun

Familiepaznaun1
© TVB Paznaun - Ischgl

Sunny Mountain Belevenispark

Met het Sunny Mountain Belevenispark heeft Kappl een grote troef in handen. Deze beleveniswereld ligt op een hoogte van 1800 meter biedt volop actie. Glijbanen om van te glijden, een touwparcours om in te klimmen en een kinderboerderij om dieren te aaien, het is slechts een kleine greep uit wat het Sunny Mountain Belevenispark te bieden heeft. Hieronder hebben we een aantal highlights op een rijtje gezet.

  • Touwenparcours: het touwenparcours bevindt zich op geringe hoogte, waardoor veiligheid is gegarandeerd. Het parcours bestaat uit boomstammen, touwen en bruggen. Leuk om in te klimmen!
  • Avonturenspeeltuin: trampolines, glijbanen en nog veel meer liggen te wachten op de kids.
  • Kinderboerderij: paarden, ezels en schapen met een 100% knuffelfactor.
  • Kneipp-route: heerlijk om met vermoeide voeten door de Kneipp-baden te wandelen.
  • Flaxi Village: educatief dorp van mascotte Flaxi bij het Silbersee meer.

Het strandgevoel in de bergen van Paznaun

Waar Kappl het Erlebnispark op de Sunny Mountain heeft, heeft See een groot zwemmeer met speel-, sport- en waterpark. Het zwemmeer biedt op warme dagen welkome verkoeling aan jong en oud. Er is een speciaal gedeelte voor kinderen met een geringe diepte (40 cm). Ook vind je rond het meer een beachvolleybalveld en een speeltuin. Wie na een verfrissende duik wil opwarmen, vindt op de grote zonneweide altijd een plekje. Voor nog meer verkoeling kun je bij de bar terecht voor een ijsje. Een berg- én strandvakantie gaat in Paznaun prima samen!

Familiepaznaun2
© TVB Paznaun - Ischgl

Familievriendelijk wandelen en fietsen in de bergen van Paznaun

Een familievakantie in de bergen is niet compleet zonder ook daadwerkelijk met elkaar de bergen in te zijn geweest! Zowel vanuit See als vanuit Kappl gaat er een lift de bergen in. In de bergen van Paznaun liggen meer dan duizend kilometer aan wandelpaden en tal van fietspaden. Of maak kennis met mountainbiken op bijvoorbeeld de Kleine Dias Runde of wandel over een van de themapaden rond het Erlebnispark Sunny Mountain. Voor avontuurlijke families valt er hier genoeg te ondernemen!

 

Familie activiteiten in de bergen van Paznaun

Kinderclub Paznaun – Kids only zone!

Dat kinderen en tieners een vakantie lang actie en avontuur gaan beleven, staat vrijwel vast. Bij de Kids (tot 10 jaar) & Youth (11 tot 16 jaar) Club gaan de grotere kinderen onder andere downhillen en raften. Kleinere kinderen verkennen dagelijks op speelse wijze een andere hoek van de avonturenspeeltuin Paznaun. Het programma van de Kids & Youth Club staat onder leiding van professionele begeleiders. De kinderen beleven dagen om nooit te vergeten!

Familiepaznaun3
© TVB Paznaun - Ischgl / Max Dreager

Silvretta Card: basis of premium?

Tijdens je vakantie in Kappl en See profiteer je van het nodige voordeel en extra’s met de Silvretta Card. In de zomer van 2022 is de Silvretta Card in een nieuw jasje gestoken. Voortaan heb je de keuze uit een basis- en een premiumpakket.

  • Basispakket: gratis voor iedereen die in Paznaun overnacht. Inclusief 1 berg- en dalrit met een lift naar keuze en onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer.
  • Premiumpakket: € 49,- voor de duur van je verblijf. Inclusief onbeperkt gebruik liften, tol voor de Silvretta Hochalpenstrasse, toegang tot de zwembaden en zwemmeren, deelname aan het kinder- en jeugdprogramma en korting op uitstapjes (o.a Ischgl Skyfly).

 

Meer informatie over de Silvretta Card

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met TVB Paznaun-Ischgl

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.