Skip to navigation Skip to main content

Bijzondere accommodaties voor een unieke vakantie in Lapland

54396 - Bijzondere accommodaties voor een unieke vakantie in Lapland (1)
© Asaf Kliger / imagebank.sweden.se

Overnachten in een bijzondere accommodatie in Lapland? Het aanbod van unieke plekken om te overnachten is groot! Hier geen saaie hotels, maar authentieke lodges en hotels die volledig bestaan uit ijs en sneeuw. Overnachten in een bijzondere accommodatie in Lapland maakt je vakantie in deze bijzondere regio compleet!

Icehotel, Jukkasjärvi (Zweeds Lapland)

Het Icehotel is al diverse malen onderscheiden en staat sinds 1989 bekend als de referentie onder de ijshotels. Zowel in de zomer als in de winter is het Icehotel geopend. Een deel van het hotel wordt ieder jaar opgebouwd met ijs uit de Torne rivier. Drink een drankje in de Icebar, geniet van een diner in het Icerestaurant en overnacht in een warme (standaard hotelkamer) of koude kamer (kamer van ijs). Van dit prachtige hotel krijg je kippenvel, letterlijk en natuurlijk!

Meer informatie over Icehotel

54396 - accommodatie lapland icehotel (1)
© Asaf Kliger / imagebank.sweden.se

Aurora Dome Harriniva, Muonio (Fins Lapland)

Harriniva is een wildernishotel met de uitstraling van een lodge. Je verblijft hier midden in de ongerepte natuur en je kunt een programma met diverse activiteiten volgen. Je vindt hier de grootste hondenkennel van Lapland en aan het eind van de dag kun je tot rust komen in de (privé) sauna en jacuzzi. Je kunt je verblijf hier upgraden door in de Aurora Dome te overnachten. De domes hebben de vorm van een iglo en zijn gezellig ingericht met een kachel. Hier kun je het noorderlicht vanuit je bed spotten!

Meer informatie over wildernishotel Harriniva

Treehotel, Harads (Zweeds Lapland)

In het Treehotel in het Zweedse Harads word je wakker tussen de bomen. Dit hotel bestaat uit zeven bijzondere boomhutten. Zo is er een futuristische schotel, maar ook een kubus die vrijwel volledig uit glas bestaat. De hutten zijn stuk voor stuk voorzien van alle gemakken en hier overnachten is, voor jong en oud, een droom die uitkomt.

Meer informatie over het Treehotel

54396 - accommodatie in lapland in boomhut (1)
© Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se

Northern Lights Ranch, Kongäs (Fins Lapland)

Overnachten midden in de Finse bossen, daarop kun je je verheugen bij de Northern Lights Ranch. Je brengt de nacht door in een Sky View Cabin met glazen plafond en je kansen op het zien van het noorderlicht zijn hier optimaal. Natuurbeleving wordt hier moeiteloos gecombineerd met luxe. De ranch, met 16 moderne Scandinavische cabins, is kleinschalig opgezet. De Northern Lights Ranch ligt op 15 km van Sirkka (Levi).

Meer informatie over Northern Lights Ranch

Arctic Bath, Harads (Zweeds Lapland)

Arctic Bath is een van de meest bijzondere hotels van Lapland. Dit ronde, kleinschalige hotel drijft op de Luleå rivier en heeft aan luxe geen gebrek. In de zomer ben je hier volledig ingesloten door ijs en in de zomer door water. Twee hoogtepunten van dit hotel zijn het gastronomische restaurant en de prachtige spa.

Meer informatie over Arctic Bath

Arctic River Lodge, Tärendö (Zweeds Lapland)

De Arctic River Lodge ligt ten noorden van de poolcirkel, diep in Zweeds Lapland. Deze lodge is (in 2018) ontstaan door een oud schoolgebouw om te toveren tot prachtige accommodatie. Je geniet hier van een comfortabel verblijf en je kunt alle activiteiten ondernemen die je maar wilt. Extra bijzonder wordt het wanneer je je verblijf een upgrade geeft met een nacht in de Aurora Hideaway. Je overnacht dan in een gezellige en goed geïsoleerde houten tipi met 3 glazen wanden en een glazen dak.

Meer informatie over Arctic River Lodge

Alles over een unieke vakantie in Lapland

Voor welke accommodatie je ook kiest, je vakantie in Lapland wordt hoe dan ook bijzonder. Het landschap, de natuur, de cultuur, de activiteiten, het zal een onvergetelijke indruk op je maken. Een complete reis waarbij je alle hoogtepunten beleeft die Lapland te bieden heeft is eenvoudig te boeken. Reisorganisatie Nordic is dé Scandinaviëspecialist en hét startpunt voor een winter- of zomervakantie in Lapland.

10 redenen voor een vakantie in Lapland

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nordic

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.