Skip to navigation Skip to main content

Zomerse temperaturen in de Alpen

53625 - Zomerse temperaturen in de Alpen

Terwijl de officiële herfst gisteren al is begonnen en de astronomische herfst vanavond om 21.21 uur begint wanneer de dag en nacht even lang duren, lijkt het in de Alpen nog helemaal niet op najaar. De voorspellingen voor de komende dagen en het weekend zien er namelijk heerlijk uit. Veel zon en zeer aangename temperaturen. Veel mooier kan het nieuwe seizoen niet beginnen. Een hoge drukgebied zorgt voor temperaturen tot wel 27 graden. Dan krijg je toch spontaan zin om nog even die kant op te gaan?

Hogedrukgebied zorgt voor perfect wandelweer

Hoewel een paar dagen geleden de Alpen op sommige plekken nog een laagje sneeuw kregen, zorgt het hogedrukgebied 'Kerstin' sinds gisteren voor een weersomslag. De milde temperaturen zorgen ervoor dat de sneeuw tot 3000 meter heel snel weer gesmolten is en er prachtige zonnige en warme herfstdagen aan komen. Vooral donderdag en vrijdag zijn onbewolkte dagen, maar het enkele wolkje dat in het weekend ontstaat zal de zon ook niet vaak in de weg zitten. Tel daar temperaturen die in de dalen tot ver boven de 20 graden reiken bij op en je hebt geweldig wandelweer. Bovendien zal het erg helder zijn, waardoor je enorm ver kunt kijken.

53625 - perfect wandelweer in de alpen

Ook milde temperaturen op hoogte

Ook in de bergen is het de komende dagen ronduit mild te noemen. Op vrijdag en zaterdag kan het kwik op 1500 meter tot 18 graden stijgen. Op 2000 meter zullen de temperaturen tot maximaal 15 graden oplopen, terwijl je op 2500 meter rekening moet houden met 10 graden. Dat lijkt misschien fris, maar met de zon erbij, voelt dit al snel twee keer zo warm. Volgens de Oostenrijkse weerdienst ZAMG, die een langetermijnsvoorspelling heeft gedaan, wordt het deze herfst bovengemiddeld warm.

Overal in de Alpen schijnt de zon

Het mooie weer zien we terug in het hele Alpengebied. Van Vorarlberg tot Karinthië in Oostenrijk kunnen de temperaturen oplopen van 22 tot 27 graden. Zwitserland is iets frisser, maar ook daar komen de thermometers ruim boven de 20 graden uit. De hoogste temperaturen vind je zoals meestal in het zuiden, in Italië. Voor de komende zeven dagen is daar veel zon voorspeld, waarbij de temperaturen oplopen tot 28 graden in Zuid-Tirol en Trentino.

53625 - herfstweer in de alpen

Zin om last-minute nog even op vakantie te gaan?

Heb jij de mogelijkheid en wil je last-minute nog even gaan genieten van het heerlijke weer in de Alpen? Dan hebben we hier enkele tips voor je:

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.