Tip voor de zomer: Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun

 © Zell am See - Kaprun 
suppen op de Zeller See tijdens Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun

29 juni 2021

door Jahna in Evenementen

Dutchweek, de organisatie achter de bekende wintersportfeestjes in onder andere Gerlos en Saalbach, komt deze zomer met een nieuw concept: Dutchweek Outdoor. Tijdens dit evenement ga je op avontuur in de bergen en geniet je van de prachtige omgeving. Er wordt een afwisselend programma opgesteld met leuke activiteiten: van downhill mountainbiken tot e-motorcross. Komende zomer staan er twee events op de planning: eentje in Zell am See - Kaprun en eentje in Saalbach. In dit weblog lees je alles over de eerste editie van Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun.

Dutchweek Outdoor 

Nieuw deze zomer is Dutchweek Outdoor, een buitenevenement op onze favoriete plek: de Alpen. Dutchweek organiseert al jaren wintersportfeesten in Oostenrijk, Noorwegen en Italië en heeft dus genoeg ervaring met het organiseren van evenementen in de bergen. Afgelopen jaar hebben ook zij last gehad van de coronasituatie, maar dit betekent niet dat ze stil hebben gezeten. Achter de schermen werd er namelijk hard gewerkt aan dit nieuwe concept en in augustus is het zo ver! Van 18 t/m 21 augustus 2021 vindt de eerste editie van Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun plaats. De Zeller See en omliggende bergwereld vormen het prachtige decor van tal van activiteiten. Vier dagen lang vermaakt jong en oud zich met een gevarieerd programma vol sport- en spelactiviteiten.

Programma Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun

Het exacte dagprogramma van Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun is nu in de maak, maar wel weten we al dat je je hier geen moment hoeft te vervelen. Denk aan yoga, bootcamp, beachvolleybal, wateractiviteiten als suppen en kajakken, hiken, e-motorcross en verschillende spellen voor jong en oud. Het programma wordt zodanig opgesteld dat iedereen mee kan doen. Je hoeft dus geen ervaren wandelaar of fietser te zijn, ook families en beginnende bergsporters kunnen aan het programma deelnemen. Overdag ben je lekker in de bergen of ontspan je aan het meer en 's avonds wordt er gezorgd voor live entertainment. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen, vandaar dat het definitieve programma nog even op zich laat wachten. Gelukkig ziet het er positief uit en lijken horeca en evenementen deze zomer weer mogelijk in Oostenrijk. 

Yoga tijdens Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun
Een van de activiteiten die op het programma zal staan is yoga in de bergen. (Foto: © Zell am See - Kaprun)

Tickets voor Dutchweek Outdoor

Dutchweek Outdoor biedt elke dag een breed scala aan activiteiten. Je kunt zelf bepalen aan welke activiteiten je mee wilt doen en hoeveel dagen. Er zijn verschillende pakketten voor het outdoorevenement in augustus te boeken. Zo kun je kiezen voor een dagticket (€ 25,-), een ticket voor twee dagen (€ 45,-) of een ticket voor vier dagen (vanaf € 89,-). De tickets voor vier dagen zijn er in verschillende varianten en bieden je de mogelijkheid om een aantal bonusactiviteiten aan het programma toe te voegen. We zetten alle pakketten voor je op een rijtje. 

  • Adventure Pack dagticket: 1 dag naar keuze toegang tot alle activiteiten en entertainment € 25,- per persoon (€ 12,50 voor kinderen van 6 t/m 15 jaar)
  • Adventure Pack small: 2 dagen naar keuze toegang tot alle activiteiten en entertainment € 45,- per persoon (€ 22,50 voor kinderen van 6 t/m 15 jaar)
  • Adventure Pack medium: 4 dagen toegang tot alle activiteiten en entertainment € 89,- per persoon (€ 44,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar)
  • Adventure Pack large: 4 dagen toegang tot alle activiteiten en entertainment plus 1 uur SUP boarding op het meer en 1 x rodelen in Kaprun € 110,- per persoon (€ 65,50 voor kinderen van 6 t/m 15 jaar)
  • Adventure Pack extra large: 4 dagen toegang tot alle activiteiten en entertainment plus 1 uur SUP boarding en 1 uur kanoën op het meer, 1 x rodelen in Kaprun en 45 minuten e-motorcrossen € 165,- per persoon (€ 94,50 voor kinderen van 6 t/m 15 jaar)

Meer informatie en tickets

Zell am See - Kaprun
In deze prachtige omgeving vindt Dutchweek Outdoor Zell am See - Kaprun deze zomer plaats! (Foto: © Zell am See - Kaprun)

Zomer in Zell am See - Kaprun

De vakantieregio Zell am See - Kaprun biedt alles voor een vakantie aan het water én in de bergen. De Zeller See biedt de nodige verkoeling en is ideaal voor verschillende watersporten, zoals bijvoorbeeld het steeds populairder wordende suppen. En na een paar uur aan het water trek je er heerlijk op uit in de bergen. Te voet of op de fiets, de mogelijkheden zijn eindeloos! Pauzeren doe je bij een van de vele fijne berghutten, waar je getrakteerd wordt op een prachtig uitzicht en geniet van al het lekkers uit de Oostenrijkse keuken. Wil je graag een middagje winkelen? Ook daarvoor ben je in deze regio aan het juiste adres. In Zell am See en Kaprun vind je genoeg leuke winkels en ook aan zonnige terrassen is hier geen gebrek. Kortom, Zell am See - Kaprun is een heerlijke bestemming voor je zomervakantie!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Dutchweek.

Zomervakantie tips