Combineer een strand- én bergvakantie in de Zillertal Arena

 © Zillertal Tourismus, Christoph Johann 
Strand- en bergvakantie in de Zillertal Arena

10 juni 2021

door Marlous in Bestemmingen

Na maandenlang een negatief reisadvies te hebben gehad, is eindelijk het verlossende woord gekomen waar heel Nederland met smart op heeft zitten wachten. We kunnen weer op vakantie naar Oostenrijk! Nu een van onze favoriete landen weer ‘code geel’ heeft, kan Nederland eindelijk genieten van een zomervakantie in de Alpen. Zorgeloos en zonder risico, want de Oostenrijkse regio’s hebben zich goed hierop voorbereid met soepele annuleringsvoorwaarden, strenge hygiëneregels en gratis coronatesten. Kun je eigenlijk niet kiezen tussen het strand en de bergen? Daarvoor biedt de Zillertal Arena de oplossing. Hier vind je namelijk het beste van beide werelden, met de op 1700 meter hoogte gelegen Fichtensee, inclusief strand!

Een veilige zomervakantie in Oostenrijk

In de coronazomer van 2020 was Oostenrijk een populaire bestemming voor een zomervakantie, en dat is uiteraard niet voor niets. Dankzij de ruimte in de bergen heb je genoeg mogelijkheden om afstand te houden en je veilig te voelen. Bovendien gaan ze in Oostenrijk streng om met hygiëne- en coronaregels. Een ideale situatie om zonder zorgen van een vakantie in de bergen te kunnen genieten. Nu na een lange pauze Oostenrijk weer voor ons de kleur geel heeft gekregen, vormt het Alpenland opnieuw een veilige plek om een vakantie te vieren. De verschillende regio’s hebben ingespeeld op de komst van Nederlandse vakantiegangers. Zo heeft ook de Zillertal Arena de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en kunnen de populaire dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml/Hochkrimml niet wachten op onze komst. 

Op 1700 meter hoogte naar het strand

Twijfel je nog tussen een bergvakantie en zonnen op het strand? De Zillertal biedt uitkomst voor liefhebbers van beide vakantievormen, met de Fichtensee bij de Rosenalm. De Fichtensee is een heerlijk fris bergmeer dat op een hoogte van 1700 meter ligt en waar je kunt zwemmen en zonnebaden op het strand. Ook met kinderen is het een fijne plek, want zelfs de allerkleinsten kunnen spetteren bij de Wichtelbucht, een ondiep gedeelte van het meer. Je kunt er niet alleen zwemmen, maar ook materiaal huren om bijvoorbeeld te suppen of te roeien. Families met kinderen kunnen hier overigens goed terecht want er zijn diverse speelplaatsen rondom het water te vinden. Vanaf een uitzichtplatform heb je een fraai zicht op de omringende bergwereld van de Zillertal Arena. Nu we de Noordzee inmiddels wel kennen kunnen we deze eens links laten liggen en twee geliefde elementen in één vakantie combineren. De bergen én het strand!

Zwemmen op een hoogte van 1700 meter (© Zillertal Tourismus, Christoph Johann)

Afwisselende omgeving voor gezinnen

Naast de Fichtensee zijn er voor gezinnen met kinderen ontzettend veel andere leuke uitstapjes te maken. Aanrader is bijvoorbeeld het Fichtenschloss, een enorm speelkasteel, dat vlak bij het meer ligt. Een andere plek die de moeite van het bezoeken waard is, is het Latschenland, een recreatiepark in de bergen bij Gerlos. En wil je de bergen eens vanuit een ander perspectief wil zien, dan is het een aanrader om een ritje te maken met de GipfelLiner, een zipline hoog boven Königsleiten. Maar niet alleen zijn er leuke mogelijkheden voor uitstapjes, ook de omliggende natuur is schitterend. Hoogtepunt zijn de Krimmler watervallen, die vanaf een hoogte van maar liefst 380 meter, in drie fases, spectaculair naar beneden kletteren. De nodige pauzes kunnen worden gehouden bij een van de knusse berghutten om te genieten van een lunch, tussendoortje of diner. Er worden heerlijke Oostenrijkse specialiteiten met lokale en zelfgemaakte producten bereid. 

Boeken zonder risico en gratis annuleren

Tijdens een zomervakantie in de Zillertal Arena ben je ook tijdens de coronacrisis veilig op reis. De regio heeft goed ingespeeld op mogelijke versoepelingen en heeft ter voorbereiding op de zomer alle voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is er de gelegenheid om gratis te testen indien nodig, zodat de kosten niet onnodig op hoeven te lopen. Ook kun je een vakantie naar de Zillertal Arena boeken zonder enig risico en met soepele annuleringsvoorwaarden, om eindelijk weer van een vakantie in een van onze favoriete landen te kunnen vieren. 

Kan je niet wachten om op vakantie te gaan naar de Zillertal Arena? Meer informatie vind je hier >

De GipfelLiner is een van de leuke dingen die je in de veelzijdige omgeving kunt doen (© Zillertal Arena)
image widget

Zomervakantie tips