Skip to navigation Skip to main content

6x vakantieparken in Duitsland met een zwembad

53346 - 6x vakantieparken in Duitsland met een zwembad

Een verblijf op een van de vakantieparken in Duitsland met een zwembad biedt vele voordelen. Je hebt de vrijheid van je eigen accommodatie en je kunt gaan en staan waar je wilt, maar toch kun je gebruik maken van de vele faciliteiten van het park. Een vakantie op een vakantiepark is met name ideaal voor families met kinderen. Er zijn vaak allerlei activiteiten te doen bij de kinderclub en ze kunnen zich daarnaast goed vermaken in de speeltuin(en) en in het water. Wij hebben 6 leuke vakantieparken in Duitsland met een zwembad op een rijtje gezet.

Vakantieparken Duitsland met een zwembad

In Duitsland bevinden zich een groot aantal leuke vakantieparken, waarvan heel wat met één of meerdere zwembaden. Van complete tropische zwemparadijzen tot verwarmde buitenbaden en indoor 25-meter baden, er is voor ieder wat wils. Bij de grote parken zit er vaak ook nog eens een wellnessruimte aan vast, ideaal voor wanneer je als ouder even toe bent aan wat rust en ontspanning. Vakantieparken in Duitsland met een zwembad zijn erg populair onder vakantiegangers vanwege de vele mogelijkheden. Niets fijner dan na een dag in de natuur nog even het water in te kunnen duiken en ook wanneer je een dagje geen zin hebt om erop uit te gaan, kun je je in het park prima vermaken.

#1. Park Hochsauerland

Nummer één in het rijtje van vakantieparken in Duitsland met een zwembad is er eentje die zeker niet mag ontbreken. Park Hochsauerland is een groot vakantiepark van Center Parcs en is gelegen vlak naast Medebach, in de buurt van het populaire Winterberg. In de omgeving kun je prachtige wandel- en fietstochten maken, maar ook op het park zelf is genoeg te doen. Van minigolf, boogschieten en bowlen tot kinderworkshops en gamen in de gamehal. Het zwemparadijs Aqua Mundo is een van de highlights van het park. Het bestaat uit een binnen- en buitengedeelte met onder andere meerdere glijbanen, een golfslagbad en de Lazy River met stroomversnellingen. Ben je even op zoek naar wat rust? Ga dan naar de Spa Deep Nature, waar je kunt genieten van de sauna en allerlei wellnessbehandelingen. Park Hochsauerland ligt op maar maar 319 kilometer rijden van Utrecht, dus je bent niet al te lang onderweg. Ideaal voor iedereen die dicht bij huis wil blijven, maar toch wil genieten van een compleet andere omgeving.

 

Bekijk Park Hochsauerland

#2. Park Allgäu

In het zuiden van Duitsland vind je een aantal vakantieparken met een zwembad, waaronder Center Parcs Park Allgäu. Het is een luxe park met mooie accommodaties en vele mogelijkheden. In de bosrijke en heuvelachtige omgeving is genoeg te doen, zoals wandelingen en mountainbiketochten en ook op het park zelf zijn allerlei activiteiten mogelijk, zoals spelen in het indoor speelparadijs, pony rijden en meedoen aan de kinderanimatie. In het grote subtropische zwemparadijs Aqua Mundo vind je wel vijf glijbanen en de langste wildwaterbaan van Center Parcs. Ook erg leuk: in Park Allgäu ligt het eerste snorkelzwembad van Center Parcs Duitsland. Zo kun je verschillende kleurrijke zoetwatervissen van heel dichtbij bekijken. Voor wat ontspanning kun je terecht in de Spa & Country Club, waar je sauna’s, een hamam, een zoutcabine en binnen- en buitenbaden vindt. Kortom, een ideaal vakantiepark voor jong en oud!

 

Bekijk Park Allgäu

53346 -
In de omgeving van Park Allgäu vind je een aantal prachtige fietsroutes (Foto: © Allgäu GmbH)

#3. Trixi Ferienpark

Helemaal in het uiterste puntje van oost Duitsland, vlak bij de Tsjechische en Poolse grens, vind je Trixi Ferienpark. Het vakantiepark is gelegen aan de voet van het Zittauer gebergte, een paar kilometer buiten het dorpje Groß­schö­nau – een van de mooiste dorpjes in de regio. Je kunt kiezen voor een verblijf in het hotel, een vakantiehuisje of je kunt een campingplek reserveren. In de omgeving is genoeg te doen, je kunt er prachtig wandelen en fietsen en ook uitstapjes naar Praag en Wroclaw behoren tot de mogelijkheden. De nodige waterpret beleef je in het Trixi-Bad, een indoor zwemparadijs met een 60m lange glijbaan en vier verschillende zwembaden. Bij mooi weer kun je terecht in het natuurlijke buitenzwembad met glijbaan, duikplank en waterspeeltuin. In het spa- en wellnessgedeelte kun je genieten van een fijne massage of ontspannen in een van de sauna’s.

 

Bekijk Trixi Ferienpark

#4. Dormio Resort Eifeler Tor

Op zoek naar een vakantiepark in Duitsland met een zwembad dat niet al te ver rijden is? Waar we er eerder al eentje in Medebach noemden, past ook deze in het rijtje. Het Dormio Resort Eifeler Tor ligt aan de rand van National Park Eifel en vlak naast de Rursee, op slechts 246 kilometer van Utrecht. Het prachtige landschap van de Rureifel kenmerkt zich door dichte bossen, imposante stuwmeren en kabbelende beken en rivieren, een perfecte omgeving voor outdoorliefhebbers. Op het park zelf vind je luxe en ontspanning: er zijn accommodaties met eigen sauna en op de promenade kun je onder het genot van een drankje genieten van een prachtig uitzicht over het dal. Ook voor waterratten biedt het park genoeg faciliteiten: het beschikt over een binnen- en een buitenzwembad en er kan iets verderop ook gezwommen worden in de Rursee. Voor volwassenen is er een wellnessruimte met sauna, Turks stoombad en massagebehandelingen.

 

Bekijk Dormio Resort Eifeler Tor

53346 -  (1)
Rondom en op de Rursee zijn vele activiteiten mogelijk! (Foto: Rursee bei Woffelsbach, © Städteregion Aache/Stratmann)

#5. Landal Salztal Paradies

Het vakantiepark Landal Salztal Paradies ligt aan de zuidkant van National Park Harz, een van de grootste nationale parken van Duitsland. Omgeven door dichte bossen, moerassen en rivieren en vlakbij allerlei schilderachtige dorpjes, is dit de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin. Je kunt er prachtig wandelen, fietsen en mountainbiken. Vervelen is op dit park onmogelijk vanwege de vele faciliteiten. Neem bijvoorbeeld het indoor speelparadijs, de kinderclub, meerdere speeltuinen en het natuurbelevingspad. Het grote zwemparadijs biedt plezier voor jong en oud: van een golfslagbad, een wildwaterbaan en een bandenglijbaan tot aan aqua-aerobics, een ligweide en whirlpool. Naast het vakantiepark ligt het wellnesscomplex Bad Sachsa, waar je kunt genieten van een rustgevende massage of kunt relaxen in het saunalandschap.

 

Bekijk Landal Salztal Paradies

#6. Feriendorf Schwarzholz

De bovengenoemde vakantieparken in Duitsland met een zwembad zijn vrij grote parken met vele faciliteiten. Dit is er eentje die wat kleinschaliger is, maar minstens zo leuk! Het Feriendorf Schwarzholz ligt net buiten het dorpje Viechtach, vlak bij de grens met Tsjechië en Nationalpark Bayerischer Wald. Met dichte bossen en middelhoge bergen is dit een fijne omgeving voor wandel- en fietsliefhebbers. Aanraders voor families met kinderen zijn het Baumwipfelpfad in Neuschönau, de zomerrodelbaan bij Bodenmais en de Waldwipfelweg in Spiegelau. Op het park zelf vind je één binnenzwembad dat vooral geschikt is voor baantjes trekken. Je verblijf hier staat hier compleet in het teken van relaxen, want na het zwemmen kun je ontspannen in bijvoorbeeld de sauna, het solarium of op de ligweide. Ook is het mogelijk om verschillende typen massages te boeken.

 

Bekijk Feriendorf Schwarzholz

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.