Skip to navigation Skip to main content

Campings met huurtenten in Oostenrijk

Camping Laan
© Spalder Media Group

Wil jij deze zomer naar Oostenrijk op vakantie en ben je op zoek naar een camping waar je een ingerichte bungalowtent kunt huren? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we campings op een rijtje gezet waar je een bungalow-, safari- of andere tent kunt huren. Je hoeft niet met je eigen kampeerspullen te zeulen, want de compleet ingerichte tent staat al voor je klaar. Wel zo makkelijk! Toch zijn de campings die huurtenten aanbieden in Oostenrijk beperkt. Vandaar dat we gekeken hebben waar het wel mogelijk is, zodat jij niet verder hoeft te speuren.

Vakantie in een huurtent in Oostenrijk

Vakantie in een huurtent in Oostenrijk is populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Kamperen zorgt ervoor dat je de natuur van dichtbij beleeft en lekker veel buiten bent. Wanneer je als gezin met kinderen op vakantie naar een camping gaat, zijn er veel voordelen. Maar ook zonder kids is het fijn om je vakantie door te brengen op een camping. Vind je kamperen leuk, maar heb je geen zin om met kampeerspullen te sjouwen of wil je gewoon eens proberen of het wat voor je is, dan is een camping met een kant en klare huurtent in Oostenrijk een goede oplossing. Hieronder hebben we een aantal campings voor je uitgelicht die bungalowtenten verhuren.

Camping Boerderij

Camping Bella Austria, Sankt Peter am Kammersberg

Camping Bella Austria ligt in de deelstaat Steiermark dat ook wel bekend staat als het groene hart van Oostenrijk. Met 262 plaatsen is dit een middelgrote camping, maar wel voorzien van veel luxe en faciliteiten waardoor de kampeerplaats ook vier sterren heeft gekregen. Er is een groot buitenzwembad van 180m3, een peuterzwembad, een ligweide, een speeltuin, een miniclub en animatie voor kinderen tijdens het hoogseizoen. Volwassenen kunnen na een dag heerlijk wandelen bijkomen in de wellness met sauna en massage. Ook kun je op de camping brood en levensmiddelen kopen en is er een restaurant. De GlamLodge tent die je hier kunt huren is ruim, geschikt voor maximaal zes personen (twee slaapkamers) en van alle gemakken voorzien.

Camping Sportcamp Woferlgut, Bruck am Grossglockner

In het Salzburgerland ligt Camping Sportcamp Woferlgut aan de rand van het dorpje Bruck am Grossglockner vlak bij het Nationaal Park Hohe Tauern. Op het terrein ligt niet alleen de camping, maar er is ook een luxe hotel en veel faciliteiten waar je als campinggast gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan een zwemmeer, een verwarmd zwembad (tegen betaling), een groot wellnesscentrum, een fitnesscentrum, een laagtouwenparcours, diverse sportvelden, een indoorspeeltuin met kinderbioscoop, een relaxstube met bibliotheek, een Kneippbad en een Fun & Actionrecreatieruimte. Met bijna 450 standplaatsen is deze vier sterren camping behoorlijk groot. Je kunt kiezen uit een ingerichte bungalowtent of een GlamLodgetent die beide geschikt zijn voor zes personen. Verblijf je liever in een stacaravan, dan kan dat ook.

Camping Gerhardhof, Mieming

Op het zonnige plateau vlakbij het plaatsje Mieming ligt camping Gerhardhof. Met zo'n 110 standplaatsen is het kampeerterrein nog overzichtelijk en niet te groot. Voor de kinderen is er een animatieprogramma, een speeltuin, een kinderbos met diverse activiteiten, een sportveld, een manege en een slackline-baan. Ook is er een eigen zwemvijver op het terrein met fijne ligweide, een restaurant en een minimarkt voor de dagelijkse boodschappen. Vanuit de camping kun je fijne wandelingen maken in de omliggende bergen, maar ook een bezoekje aan Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, behoort tot de mogelijkheden. De bungalowtent die je op deze camping kunt huren is geschikt voor zes personen en beschikt over twee slaapkamers.

Ferienparadies Natterer See, Natters

Camping Ferienparadies Natterer See is een van de mooiste campings van Tirol. Ieder type kampeerder, jong en oud, voelt zich hier thuis. Dankzij de ligging aan het gelijknamige meer is waterpet hier gegarandeerd. Daarnaast zijn er nog tal van andere sportvoorzieningen, speeltuinen en een Topi Kids Club voor de jongste gasten. Wanneer je ziet hoe goed alles is onderhouden en hoe luxe de voorzieningen zijn, begrijp je waarom dit een 5-sterren camping is. Voor wie wil overnachten in een huurtent, zijn er volledig ingerichte safaritenten. 

Campings in Oostenrijk met stacaravans

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, zijn er niet heel veel campings in Oostenrijk die een compleet ingerichte tent te huur aanbieden. Ben je op zoek naar een camping in Oostenrijk waar je een stacaravan kunt huren, dan is de keuze een stuk groter. 

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.