Hoopvolle berichten uit Oostenrijk: versoepelingen in mei in vooruitzicht

 © Spalder Media Group 
Uitzicht op Oostenrijkse bergen

3 april 2021

door Mike in Nieuws

Goed nieuws vanuit Oostenrijk dit Paasweekend. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz sprak op Goede Vrijdag het Oostenrijkse volk toe in een videoboodschap en die boodschap had een zeer positieve toon. In mei zijn er volgens hem versoepelingen te verwachten op het gebied van sport, cultuur, horeca en toerisme. Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren en geeft hoop dat we snel weer naar de prachtige Oostenrijkse bergen kunnen.

"Corona gaat voorbij"

Kurz richt zich in de video - die je verderop in het artikel kunt zien - tot de inwoners van zijn land. De belangrijkste boodschap die hij wilde overbrengen tijdens het 'feest van hoop', is dat corona weer voorbij gaat. Alhoewel de situatie op dit moment in delen van Oostenrijk op de intensive care nog gespannen is, gaat het op andere plekken duidelijk beter. Ondanks vertraagde leveringen van vaccins belooft de bondskanselier dat "in de komende 100 dagen iedereen die zich wel laten vaccineren, minimaal de eerste vaccinatie heeft gehad." Het zou zelfs nog sneller kunnen gaan als er ook vaccins vanuit Rusland komen. 

In de zomer weer terug naar normaal

Al tijden houdt Kurz vol dat we in de zomer weer terug kunnen naar een normaal leven en dat benadrukt hij ook in deze videoboodschap weer. In april moeten alle 65-plussers gevaccineerd zijn, in mei de 50-plussers en vanaf juni is de vaccinatie in Oostenrijk beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen. In mei wordt naar verwachting de situatie in de ziekenhuizen beter en dan kunnen er versoepelingen worden doorgevoerd waar iedereen met smart op zit te wachten. Dan kan er eindelijk weer genoten worden van sport, cultuur, horeca en toerisme. In de tussentijd moeten dingen voor lief genomen worden "die we niet veranderen kunnen." Denk daarbij aan virusmutaties en vaccinaties die niet geleverd kunnen worden. 

Hoop op zomervakantie in de bergen

Met deze positieve boodschap vanuit Oostenrijk gaan wij positief het Paasweekend in en houden we hoop op een zomervakantie in de bergen. De komende paar maanden zullen misschien nog even niet leuk zijn, maar daarna gaan we echt wel weer genieten van wandelen, fietsen en andere activiteiten in de bergen die het leven zo mooi maken. Fijne Pasen!

Meer weten over corona in Oostenrijk? Blijf dan ons blog over de coronamaatregelen in Oostenrijk volgen. 

Zomervakantie tips