Deze outdoor artikelen kun je nu in Nederland ook goed gebruiken

outdoor artikelen Nederland

16 februari 2021

door Jahna in Materiaal

Bijna iedere bergliefhebber heeft een collectie outdoorartikelen in de kast liggen. Jassen, broeken, schoenen en ga zo maar door. Meestal gebruiken we deze spullen alleen tijdens onze vakantie in de bergen en raken we ze thuis niet aan. Maar ook hier in Nederland kunnen je outdoorartikelen van pas komen, het is immers zonde om ze het hele jaar in de kast te laten liggen tot je volgende bergvakantie. Je kunt hier ook prachtig wandelen, fietsen en zelfs kamperen! En zeker in deze tijd, waarin we al zoveel binnen zitten, is dat belangrijk. Trek het bos in, ongeacht het weer, en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft! In dit blog geven we je een overzicht van outdoor artikelen die je ook in Nederland kunt gebruiken. 

Wandelbroek

Een lekkere wandeling door het bos is altijd een goed idee. Frisse lucht, mooie omgeving en misschien kom je nog wel een paar dieren tegen! Maar trek in plaats van je spijkerbroek eens je wandelbroek aan! Deze zijn steviger, dus mocht je een keer blijven haken achter een tak, dan is niet meteen je broek kapot. Daarnaast zijn spijkerbroeken vaak minder soepel en geven ze je dus minder bewegingsvrijheid dan een wandelbroek. En, zeker in Nederland is dat een voordeel, wandelbroeken drogen sneller op dan een spijkerbroek. Dan is het ook geen ramp als je toch onverwacht een regenbui op je dak krijgt.

lange wandelbroek
Je lange wandelbroek komt niet alleen in de bergen goed van pas!

Regenkleding

Ondanks dat Nederland meer droge dan regenachtige dagen kent, lijkt dat niet altijd zo. En wat doen we op die regenachtige dagen? Dan blijven we, of in elk geval de meeste van ons, binnen. Zonde eigenlijk, want een wandeling in de regen is helemaal zo slecht nog niet. Dus hup, trek je regenkleding aan en ga naar buiten! Geniet van de geur van regen, het groen om je heen en de frisse lucht. Thuis neem je lekker een warme douche en je zult merken dat je een heerlijke dag hebt gehad. 

Wandelschoenen en -sokken

Die paar keer dat we in Nederland gaan wandelen, doen we dat meestal op onze sneakers of andere dagelijkse schoenen. Dat ene uurtje kan makkelijk, toch? Toch zul je merken dat je voeten het prettiger vinden wanneer je tijdens die wandeling een paar stevigere schoenen aandoet. Wandelschoenen bieden meer stevigheid aan je voeten en enkels, waardoor je het langer volhoudt. Daarnaast zijn ze waterdicht, dus blijven je voeten warm en droog. Zo kun je misschien ook eens een dagtocht in Nederland maken. Oh, en vergeet ook niet je wandelsokken aan te doen in plaats van gewone sokken! 

Lees hier tips over hoe je je wandelschoenen moet onderhouden >

Rugzak

Heb je je vrienden of familie zo ver om eens lekker een dagje in de Nederlandse natuur door te brengen? Zorg dan ook voor genoeg eten en drinken, zeker nu de restaurants en cafés nog dicht zijn. Maak bijvoorbeeld lekkere belegde broodjes voor tijdens de lunch en neem koffie of thee mee in een thermoskan. Zo kunnen jullie tijdens jullie outdoor dag ook even genieten van een welverdiende pauze. En hoe je dit allemaal mee gaat nemen? In je wandelrugzak natuurlijk! De hele dag met boodschappentassen lopen is geen pretje, maar een rugzak is een goede oplossing. Op die manier gebruik je je rugzak ook nog eens wat vaker dan alleen in de bergen.

Handig: zo pak je je wandelrugzak in >

wandelrugzak
Of je nu een uurtje gaat wandelen of de hele dag onderweg bent, met een rugzak neem je alles makkelijk mee.

Kampeerartikelen

Ben je nou echt een fanatieke outdoor liefhebber, dan kun je ook in Nederland nog gaan kamperen. Er zijn prachtige campings en natuurkampeerterreinen waar je je tentje op kunt zetten. Zo kun je toch het kampeergevoel van je vakantie ervaren, maar dan hier in Nederland. Daarnaast is Nederland veel mooier dan wij denken, dus het is helemaal zo'n gek idee nog niet om hier eens de natuur te ontdekken. Pak je tentje in, slaapzak, matje en zaklamp mee en ga op avontuur! 

Zomervakantie tips